gyorsabban, biztonságosabban

2019.10.25. 13:00

Négy új terepjáró is segíti a halőrzést

A halőrzésben nagy segítséget nyújtó terepjárókat kapott a horgászszövetség az Agrárminisztériumtól, Vas megyébe négy gépkocsi jutott.

Vas Népe

Új terepjárókat vehetett át a vasi szövetség

Fotó: VN/Cserepes Ernő

Az Agrárminisztérium 2016-tól folyamatosan és kiemelten támogatja az állami tulajdonú természetes vizek halőrzésének fejlesztését és a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületekben élő őshonos halállományok védelmét. Ehhez a halvédelmi munkához az első húsz terepjárót a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének Duna-parti telephelyén 2017 májusában adták át, amit ugyanitt 2018 októberében további 15 gépkocsi követett.

A ma már hagyományosnak mondható helyszínen hétfőn a horgászszövetség és további 17, sikeresen pályázó horgászszervezet – köztük a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége – újabb 22 terepjárót kapott. Az autók nettó vételára csaknem 166 millió forint volt, vagyis egy autó több mint 7,5 millióba került.

Új terepjárókat vehetett át a vasi szövetség
Fotó: VN/Cserepes Ernő

A vasi szövetség az átadóünnepségen négy halászati őri Toyota Hilux terepjárót vehetett át, amivel teljes egészében megújult a szövetség korábban pályázaton nyert halőri gépkocsiflottája. Az ünnepélyes átadáson a vasi szövetség képviseletében Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök vették át a Magyar Országos Horgász Szövetségtől (MOHOSZ) a gépjárművek kulcsait és hivatalos okmányait. Seregi Miklós elnök a szövetség jelenlévő hivatásos halőreinek eredményes munkát és biztonságos közlekedést kívánt, majd átadta a gépjárművek kulcsait az „új gazdájuknak”. Hamarosan a vasi vizek partján is megjelennek majd az új szolgálati gépkocsik.

A magyar sporthorgászatban 2016 januárjában kezdődött új időszámítás, amikor megszűnt a kereskedelmi halászat a természetes vizeken, egyben a jelentősen átalakult és feladataiban kibővült MOHOSZ lett 2030-ig a legtöbb vízterület haszonbérlője. A horgászokat kedvezően érintő jogszabályi változásoknak eredménye, hogy a regisztrált horgászok száma dinamikusan emelkedett és még ma is emelkedik. Jelenleg 552 ezer regisztrált horgász van Magyarországon, a 26 területi szövetséget, csaknem 1200 horgászegyesületet, továbbá 15 speciális jogállású gazdasági társaságot összefogó és koordináló MOHOSZ az ország legnagyobb hálózatos felépítésű civil szervezeteként védi, óvja a magyar vizeket és bennük a nemzeti kincsként is elismert, állami tulajdonú hal-

állományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában