az első közgyűlésen

2019.10.25. 14:18

Nemsokára kiderül kik lesznek az alpolgármesterek

Október 31-én csütörtökön 9 órától kezdődik a választások utáni első hagyományos közgyűlés. Ekkor derül majd ki az is, kiket jelölnek az alpolgármesteri posztokra.

Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Az első napirendi pontban megalkotják a város új Szervezeti és Működési Szabályzatát (SZMSZ), majd megválasztják az alpolgármestereket, akik le is teszik esküjüket. Kiderül majd kik vesznek majd rész a különböző bizottságok munkájában és szavaznak a városi tanácsnoki posztokról.

Ezután az illetmények és a költségtérítések lesznek terítéken. Meghatározzák a tiszteletdíjakat és a leköszönő vezetők végkielégítéséről is tárgyalnak. A benyújtott határozatok szerint a polgármester havonta bruttó 997.200 forint illetményre jogosult, az alpolgármesterek pedig 897.500 forintot kaphatnak. Ehhez jönnek majd még a különböző költségtérítési díjak is. A képviselők havonta 250.000 forintot kaphatnak, egy-egy bizottsági tagságért pedig minden képviselőnek plusz 50 ezer forint jár.

Az utolsó előtti napirendi pontban a képviselőt-testület infokommunikációs eszközrendszerének kialakítása lesz a téma. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a most leköszönő képviselők lehetőséget kapnak arra, hogy az előfizetéseiket megtarthassák, illetve hogy megvásárolhassák eddig használt eszközeiket. Ekkor döntenek majd az új tagok elektromos eszközeinek – (telefon, notebook stb.) beszerzéséről is.

Végül pedig Nemény András polgármester szóbeli előterjesztése zárja majd a közgyűlést, „egyéb személyi ügyek” cím alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában