Nagycsaládos esküvő pályázat

2019.10.05. 15:30

Ötödmagukkal együtt, népes közönség előtt házasodott össze egy szombathelyi pár

Egy hónapja lesz hamarosan, hogy Varga Evelin és Németh Tibor kimondta a boldogító igent és immár házaspárként élik mindennapjaikat. Bár így egy átlagos esküvőnek tűnhet életük nagy napja, mégsem volt az: ötödmagukkal együtt, népes közönség előtt fogadtak örök hűséget egymásnak.

Nemes Judit

Varga Evelin és Németh Tibor a szentendrei skanzenben

Fotó: VN

Szeptember közepén, ragyogó napsütésben vonult öt pár a szentendrei Skanzen Amfiteátrumában az anyakönyvvezető elé, hogy hivatalosan is összekössék az életüket. Az esemény alapját a Nagycsaládosok Országos Egyesületének őszi találkozója adta, amelyen több éve hagyomány, hogy a Nagycsaládos esküvő pályázat öt nyertes párjának polgári szertartását is megtartják.

Az idén egy szombathelyi pár is a szerencsés öt között volt, akik nemcsak Vas megyét, hanem lényegében az egész Dunántúlt képviselték, ugyanis rajtuk kívül budapesti, szegedi és debreceni párok kaptak lehetőséget a ceremónián való részvételre. – Az interneten találta a lehetőséget anyukám. Arról kellett írnunk, hogyan ismerkedtünk meg, miért akarunk összeházasodni. Voltak feltételei is az indulásnak: legyen eljegyzés és harminc év alatti párok jelentkezzenek – emlékezett vissza Evelin.

Varga Evelin és Németh Tibor a szentendrei skanzenben
Fotó: VN

Idén márciusban tudták meg a fiatalok, hogy bekerültek az öt pár közé, így azonnal neki is láthattak a szervezésnek. Az akkor még jegyespároknak az esküvői ruhát, a cipőt, a frizurát, a sminket és a tortát kellett beszerezniük, a helyszínt, az anyakönyvvezetőt, a csokrot és az ebédet állták a szervezők, az önkormányzat pedig nászajándékokkal halmozta el a fiatalokat. Az esküvő előtti egy hétben bár nem ment minden gond nélkül, az ünnepség annál jobban sikerült. Evelin és Tibor biztos, hogy sokszor emlegetik még az ő, különleges napjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában