önkormányzati választások

2019.10.15. 07:00

Polgármesteri szék: nagy és kis különbség Vas megyében

Kondora Istvánra Sárváron majdnem kétezerrel többen voksoltak, mint kihívójára. Körmenden pedig magas részvétel mellett, kilencven szavazat döntött a polgármesteri székről.

Vas Népe

Sárváron Kondora István közel kétezer vokssal kapott többet kihívójánál

Fotó: PÁS

Sárváron 48,15 százalékos részvétel mellett harmadszor választották Kondora Istvánt a Fidesz–KDNP színeiben polgármesterré 3827 szavazattal. – A nagyarányú győzelem lehetővé teszi, hogy Sárvár tovább folytathassa azt a fejlődési utat, amelyen eddig is sikerrel haladt – mondta a választást értékelve Kondora István.

Hozzátette: – Lám-lám, mégsem az a mérvadó, hogy az ember hány éves, hanem az, hogy ki mennyire dolgozik a választókörzetében. Tudtam, hogy ez a csapat nyerni fog és nem is akárhogyan. Egyetlen dolgot kell bizonyítanunk, hogy amit eddig tettünk, azt folytatni fogjuk.

Sárváron Kondora István közel kétezer vokssal kapott többet kihívójánál
Fotó: PÁS

Körmenden a névjegyzékben szereplő 9 294 választópolgár közül 57,37 százalék ment el szavazni. Szoros állás mellett, 50,86 százalékkal a várost 2002 óta irányító Bebes István lett a polgármester, a független Patonay Imre 49,14 százalékkal zárt mögötte.

– Nemes küzdelemben egy pozitív kampánnyal sikerült nyerni, komoly sikerként könyvelhető ez el, hiszen ötödik alkalommal választottak meg polgármesternek – hangsúlyozta Bebes István a választás másnapján.

– Minden egyes választópolgárt és itt élőt képviselek – emelte ki, majd megköszönte a támogatást és azt is, hogy a körmendi választók ilyen aktívak voltak. Hozzátette: örül, hogy támogatást kapott a „fejlődés, biztonság, Körmend” szlogennel meghirdetett program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában