Térzenével a komolyzenéért

2019.10.03. 07:00

Rendszeresen lesznek szabadtéri koncertek Szombathelyen

Október elsején, a zene világnapján jelentette be dr. Ragány Misa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának előadó-művészeti főosztályvezetője, hogy mostantól Szombathelyen rendszeresen hallhatnak szabadtéri koncerteket az itt élők.

Tersztyászky Krisztina

Dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt mellett dr. Ragány Misa, az EMMI főosztályvezetője

Fotó: Szendi Péter

Az országos Térzene Program az EMMI kultúráért felelős államtitkársága kezdeményezésében, a Filharmónia Magyarországgal együttműködésben indul útjára. – Több mint egyéves előkészítő munka előzte meg a bejelentést – árulta el a minisztérium képviselője. – A kulturális ágazatnak a Térzene Programmal az a célja, hogy valamennyi ötezer lakos feletti településen rendszeresen felcsendüljön a klasszikus zene. A parkokban, köztereken, zenei pavilonokban hallható muzsika révén az emberekhez közel kerül a komolyzene, mintegy az életük részévé válik.

Dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt mellett dr. Ragány Misa, az EMMI főosztályvezetője
Fotó: Szendi Péter

Ez egyfajta misszió, hiszen a hangversenytermekben a lakosságnak csak szűk rétege rendszeres látogató. Holott a komolyzene nagy hatással van a testi és a lelki egészségünkre. A szervezésbe országosan már mintegy ötven előadói csoportot bevontak, köztük a Savaria Szimfonikus Zenekart is. Szombathelyen az első térzene szombaton 14 órakor csendül fel a Savaria téren, ahol a Savaria Rézfúvós Együttest hallhatják a sétálók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában