gyűjtést szerveznek

2019.10.31. 15:00

Segíthet a gyermekáldozatokon

Most ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a szexuális erőszakot elszenvedett gyermekek meghallgatása a lehető legkisebb traumát okozza az áldozatoknak. A Rotary hangszigetelt szobára és egy speciális szoftverre gyűjt.

Budai Dávid

Fotó: pixabay

A Rotary Club Szombathely a gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszak visszaszorítása érdekében olvasóink támogatását kéri. A civil szervezet – a Barnahus Szombathely tevékenységét támogatva – egy hangszigetelt szobára és egy olyan speciális szoftverre gyűjt, amely felismeri és biztonsággal azonosítja az elszenvedett traumát, egyben bizonyítékul is szolgál.

A projekt teljes költségvetése 3,5 millió forint, amelyhez még 2,2 millió forint hiányzik.

Hazánkban évente háromezer gyermek válik szexuális erőszak áldozatává, miközben száz feljelentésből mindössze tíz kerül bírósági szakaszba és csak egy esetben születik elmarasztaló ítélet. A bírósági meghallgató szoba, a rendelőintézet orvosi vizsgálója, a gyámhatósági ügyintéző irodája, de még a rendőrség gyerekbarát kihallgató szobája sem alkalmas a traumát elszenvedett gyermekek kihallgatására, ráadásul az ismétlődő szervezetlen interjúk miatt az áldozat újra és újra átéli az erőszak okozta megrázkódtatást. A tervezett fejlesztés segíthetné megoldani ezeket a problémákat.

Amennyiben szeretne tenni azért, hogy az áldozattá váló gyerekek kihallgatásuk során a lehető legkisebb traumát éljék át, és hogy az elkövető a lehető legnagyobb eséllyel azonosítható legyen, küldje támogatását az alábbi bankszámlaszámra: Rotary Club Szombathely Barnahus 10104789-62547400-01004009.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában