Követendő példa

2019.10.15. 07:00

Zöld tereket tettek rendbe Olaszfán

Idén is csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül akcióhoz a Szívügyünk Olaszfa Egyesület, karöltve a helyi polgárőrökkel. A zöld közterek voltak fókuszban.

Bakos Ágnes

Parkok, zöld terek szépültek

Fotó: VN/Szívügyünk Olaszfa Egyesület

– Rendeztük Olaszfa parkjait, a közösségi ház udvarát, összesen harmincan voltunk – számolt be Fekete Róbert, a Szívügyünk Olaszfa Egyesület vezetője. Házi leves, kemencés lángos és almás pite – a gasztronómia is fontos része volt a közösségi programnak, amely már Európára szóló kezdeményezés, a lelkes olaszfai csapat pedig rendszeres résztvevő.

Parkok, zöld terek szépültek
Fotó: VN/Szívügyünk Olaszfa Egyesület

A 72 óra kompromisszum nélkül akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi, a cél az, hogy fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon át teljesítsenek közhasznú feladatokat. Ilyen a szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése – és ilyen a köztéri takarítás, parkrendezés, amit idén megvalósítottak az olaszfaiak.

A kezdeményezés Németországból indult, Magyarországon 2006-ban szervezték meg először, akkor a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. Aztán 2008 óta mindig október második hétvégéjén hívják önkéntes munkára a csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában