Kőszegre vonzani a befektetőket

2019.11.26. 07:00

A helyi gazdaság élénkítése is téma volt az önkormányzati üzleti ebéden

A város meghatározó gazdasági szereplőit hívta üzleti ebédre az önkormányzat. Kőszegen ösztönzik a befektetéseket, cél a helyi gazdaság élénkítése, rendszeres alkalmat adva az aktuális ügyek megvitatására.

Vas Népe

Fehér asztal mellett a gazdaságról Fotó: VN/Sz-WG

Befektetésösztönző tevékenységéről számolt be a találkozón az önkormányzat. Básthy Béla polgármester köszöntőjében kiemelte: fontos a gazdaság szereplőivel való rendszeres találkozás. A város vezetése nagy hangsúlyt fektet arra, hogy alkalmat teremtsen az aktuális ügyek megvitatására, és arra, hogy a döntés-előkészítésekben a vállalkozások, befektetők igényeit figyelembe vegyék. Mint mondta, Kőszeg és térsége gazdasági életében jelentős szerepű a TOP-forrásból 2017-ben indult Észak-Vasi gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés, a „paktum”, amely a helyi gazdaság élénkítését, a vállalkozások munkaerő-bővítő törekvéseit segíti. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a Vas Megyei Paktum képviseletében a 87-es főút építéséről, a turizmus fejlesztésének lehetőségeiről, az utóbbi idők TOP-os fejlesztéseiről és azok helyi hatásairól beszélt. Breznovits István, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezetője a paktum-projektek mentori tevékenységét emelte ki, és bizakodással beszélt arról, hogy a jól kiépülő, vállalkozásokat segítő rendszer a továbbiakban is tud működni.

Fehér asztal mellett a gazdaságról Fotó: VN/Sz-WG

Hollósi Szabolcs és Reményi Anita a befektetők megtalálását és Kőszegre vonzását célzó komplex program részleteit mutatta be. Építsük együtt Kőszeget! szlogennel került nyomdába az a magyar–angol nyelvű kiadvány, amely a térségben befektetni szándékozók tájékozódását segíti. És készül Kőszeg befektetési tematikájú önálló honlapja: folyamatosan frissülve mutatja be a futó fejlesztéseket és a vállalkozások letelepedésére alkalmas zöld- és barnamezős ingatlanokat. A program másik eleme a hátrányos helyzetű csoportból kikerülők foglalkoztatáshoz adható bérköltség-támogatások és az egyéni vállalkozóvá válást segítő támogatások köre. A Kőszegi járásban eddig 121 munkahely létrejöttéhez, 21 ember vállalkozóvá válásához és 15 fő munkahelyhez jutását segítő képzettség megszerzéséhez járultak hozzá 150 millió forintot meghaladó összeggel. Az elmúlt két évben több, ingázóként a környező városokból vagy Ausztriából hazatérő és Kőszegen munkát vállaló, vagy önfoglalkoztatóvá váló álláskeresőt támogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában