kutatnak is

2019.11.21. 07:00

A Savaria Műszaki Intézet oktatói nemzetközi konferenciákon mutatták be eredményeiket

Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézetének oktatói nemzetközi porondon is bemutathatták kutatásaikat a közelmúltban az olaszországi Vicenzában.

Merklin Tímea

Kollár László a debreceni nemzetközi mérnöki konferencián a lengéscsillapításról beszélt

Fotó: VN/ELTE-SMI

A reneszánszkori település a múltját tekintve arról híres, hogy belvárosa és Palladio-villái a világörökség listájára kerültek, a jelenkorban pedig a világ minden tájáról hívja oda a tudományos élet szakembereit.

Otthont adott a 35. CAE konferenciának és kiállításnak, ahol az elsősorban számítógépes szimulációk alkalmazásával elért legújabb műszaki fejlesztéseket mutatták be a résztvevők.

Kollár László a debreceni nemzetközi mérnöki konferencián a lengéscsillapításról beszélt
Fotó: VN/ELTE-SMI

A konferencián szervezett kiállításon pedig az ipari szektorból számos vállalat számára nyílt lehetőség újdonságaik bemutatására. A Savaria Műszaki Intézetből dr. Luis Rubio utazott a vicenzai fórumra, aki itthon közös kutatási témákon dolgozik dr. Kollár Lászlóval.

Dr. Luis Rubio egy előadással és egy poszterrel szerepelt. Az előadásban a szélerőművek dinamikai problémáinak területén elért legújabb eredményekről beszélt, poszterének témája gyártási folyamatok digitális szabályozása volt. A szervezők a posztereket értékelték, és dr. Luis Rubio posztere bekerült a döntősök közé, aminek díjaként a kutató elnyerte a szervezők által felajánlott hozzájárulást az utazási költségekhez.

Dr. Kollár László Debrecenben vett részt egy gépészmérnöki konferencián, ami elsősorban a magyar egyetemeken hasonló területen dolgozó kutatók számára nyújt lehetőséget az eszmecserére, de a konferencia nemzetközi, hivatalos nyelve angol, így külföldi kutatókkal is találkozhattak a résztvevők. Ez a konferencia is társult ipari résztvevők számára szervezett kiállítással. Dr. Kollár László a felfüggesztett vezetékek lengésének csillapítása terén elért legújabb eredményeit mutatta be nagysikerű előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában