Sajtótájékoztató

2019.11.28. 07:53

Czeglédy és Ungár egy csónakban?

Minden jogi eszközzel élni fog, és feljelentést tesz a Fidesz ellen tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt Ungár Péter. A jogi képviselet dr. Czeglédy Csaba ügyvédi irodája látja el. Az érintett cég vezetője tiltakozik, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

VN

Ungár Péter

Fotó: Horváth Balázs

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a Fő téren Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, akitől megtudtuk, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, dr. Kohuth Viktor lemondott az igazgatóság által, számára jóváhagyott bruttó 36 millió forint bérkiegészítésről. Információink szerint Kohuth erről írásban tájékoztatta a cég igazgatóságának tagjait. Ungár Péter reagált az érdekeltségébe tartozó portál aznapi cikkére is. A portál „Tiltott pártfi nanszírozás? Egy külsős cég fi zette ki a szombathelyi Fidesz egyik önkormányzati választási molinóját” című írásában egy dokumentumot is közölnek, amely szerint egy szombathelyi cég egy molinó gyártását, kihelyezését és eltávolítását rendelte meg. A molinót október 1. és 13. között a volt cipőgyár homlokzatán helyezték el.

Ungár Péter
Fotó: HB

A politikus hangsúlyozta: országgyűlési képviselőként arra tett esküt hogy a törvényeket betartja és betartatja. Szerinte felmerül ez esetben a tiltott pártfi nanszírozás gyanúja. – Az Állami Számvevőszék egy nagyon hasonló ügyben már büntetett meg parlamenti pártot tiltott pártfi nanszírozás, illetve a párttörvény megsértése miatt – hangsúlyozta. Ungár Péter újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy az ügyben dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő ügyvédi irodája vállalta a jogi képviseletet.

A molinót megrendelő szombathelyi cég ügyvezetője dr. Kis-Kádi Tamás, akit telefonon értünk el. Elmondta: helyreigazítási kérelmet juttatott el tegnap a portálnak, mert valótlanul állították, hogy „Egyesek szerint Kis-Kádi nem más, mint Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő strómanja.” „(...) Kis-Kádi Tamás független médiavállalkozó és nem Hende Csaba strómanja” – áll a helyreigazítási kérelemben.

Dr. Kis-Kádi Tamás felvetette annak lehetőségét, hogy több jogi eljárást is indít, amelyekben kártérítést is követel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában