újbort is kóstoltak

2019.11.11. 07:00

Ikerváron is megemlékeztek Szent Mártonról

Ikerváron gasztrokulturális családi napot hirdettek Szent Márton ünnepén.

Tóth Kata

Az újboros hordót Ikerváron is csapra verték

Fotó: Pajor András

Patrónusa, Szent Márton tiszteletére ünnepségeket szervezett az egyházmegye – a székesegyházban a szombat délelőtti szentmise főcelebránsa és szónoka Varga László kaposvári megyéspüspök volt.

Márton-napi vigasságot, gasztrokulturális családi napot rendeztek szombaton az ikervári művelődési házban. Az előcsarnokban a vasvári réteskirálynők nyújtották, töltötték és sütötték a finomságokat. A színpadon gyermekszínjátszók, a kemenesmagasi citerások léptek fel, majd a Castrum Gemini együttes dalösszeállítása vezette fel az újboros hordó csapra verését.

 

Az újboros hordót Ikerváron is csapra verték
Fotó: Pajor András

 

Az első poharakba Fehér Ferenc polgármesternek és Vass László étteremvezetőnek, az ételmustra zsűrielnökének töltött friss vörösborából Jóna János szőlősgazda. Kóstolták a nedűt a képviselő-testület tagjai és jutott a közönségnek estebédre kínált párolt káposztával tálalt libapörcös törtburgonya mellé. Az ételmustrára 17-féle étket hoztak, nemcsak a helybeli asszonyok konyháiból, hanem Sárvárról és Nyőgérből is kerültek, legfőképp libából és sütőtökből készült étkek az asztalra. A hagyományos sült combok mellett libás hamburgert, de réteseket és tortákat is kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában