Két dudás egy könyvtárban

2019.11.28. 07:00

Író-olvasó találkozókkal is népszerűsítik az olvasás-élményt

Nagy érdeklődés mellett zajlik a „Nincs karácsony könyv nélkül!” című, kortárs irodalom sokszínűségét népszerűsítő sorozat a Berzsenyi Dániel Könyvtárban harmadik napja. A könyvvásár mellett író-olvasó találkozók vannak.

Merklin Tímea

Nincs karácsony könyv nélkül: Baráthné Molnár Mónika, Spiegler-Kutasi Nikoletta, Waldinger Dóra Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A könyvtár civilekkel összefogva, a helyi és regionális olvasói igényeket figyelembe véve, olyan modern szemléletű programot dolgozott ki, amely reagál a Z és az Alfa generáció megváltozott kultúrafogyasztási szokásaira. A rendezvénysorozat ideje alatt az író-olvasó találkozókkal párhuzamosan, helyi könyvesboltok és hazai kiadók együttműködésével szervezték meg a könyvvásárt november 29-éig naponta 10 és 19 óra között.

Volt már vendég a héten költő, karnagy, fiatal pedagógus, blogger, énekes és dalszerző is. Ma délelőtt 10 órától a földszinti előadóteremben interaktív mesék lesznek Mesék a bőröndből címmel, Galambos Berni előadásában, Bujtás Ervin zenei kíséretével. 17 órától Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélget Stekovics Gáspár fotóművésszel és három színművésszel: Szabó Tiborral, Bálint Évával és Kelemen Zoltánnal. A helyszín a negyedik emeleti előadóterem, ahol Stekovics Gáspár kortárs írókról készített portréfotóit is vetítik.

Nincs karácsony könyv nélkül: Baráthné Molnár Mónika, Spiegler-Kutasi Nikoletta, Waldinger Dóra Fotó: Unger Tamás

Holnap 13 órakor Szabó T. Anna költő tart rendhagyó irodalomórát 1. és 2. osztályosoknak arról, hogy a vers: játék. Dragomán György író 7-8. osztályosoknak mesél a regényeiről, köztük A fehér királyról, amely hatalmas sikert aratott itthon és külföldön.

Aztán ketten – mivel ők egy házaspár, és nem mellesleg azóta egy pár, mióta Szombathelyen gimnazisták voltak – Együtt és külön címmel adnak irodalmi estet a 4. emeleti előadóteremben. Közel harminc éve vannak együtt, két dudás két gyerekkel egy csárdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában