Születésnap

2019.11.21. 07:00

Köszöntő: Isten éltesse, őrnagy úr!

Simon László nyugállományú őrnagyot köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Nemény András polgármester, valamint a Magyar Honvédség 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának képviselői.

Nemes Judit

Babos Sándor köszönti az ünnepeltet, Simon Lászlót szombathelyi otthonában

Fotó: Horváth Balázs

Szombathelyi otthonában kereste fel Simon László nyugállományú őrnagyot tegnap délelőtt a városvezetés: dr. Nemény András emléklappal, könyvvel és borral köszöntötte fel a jó egészségnek örvendő idős férfit. A katonák sem feledkeztek meg róla: Babos Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője és Stampf Vilmos törzszászlós tolmácsolta a honvédelmi miniszter és a honvéd vezérkar jókívánságait.

Babos Sándor köszönti az ünnepeltet, Simon Lászlót szombathelyi otthonában
Fotó: Horváth Balázs

Simon László 1929. november 20-án született egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban, hatodik gyermek volt a családban. Diákként álma volt, hogy tanító lehessen: két osztályt már elvégzett a középiskolában, ám azt a II. világháború kitörése miatt folytatni már nem tudta. Egyik bátyja – hazatérve a hadifogságból – tanácsolta neki, hogy legyen katona, így került 1948-ban önként a honvédséghez.

Negyvenéves szolgálati ideje alatt kilenc helyőrségnél szolgált szerte az országban. 1984 decemberében vonult nyugállományba. Házasságából két fia született, akik unokákkal ajándékozták meg, déd­unokája 16 éves.

Az idős férfi ma is aktív közösségi életet él, tagja a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesületnek. Idén az Idősek Világnapja alkalmából, október 1-jén pedig dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Aranykor Kitüntető Cím arany fokozatát adományozta Simon Lászlónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában