kijáró

2019.11.06. 07:00

Márton-napi programok a családnak Ausztriában

Szent Márton napja környékén izgalmas programokkal szólítják meg a családokat a határ túloldalán.

Nemes Judit

Elveszett libák nyomába eredhetnek a gyermekek Fraknó várában szombaton Illusztráció: Shutterstock

FRAKNÓ/FORCHTENSTEIN

Márton-ludak keresésére hívják a gyermekeket Fraknó várába szombaton: három alkalommal, 10.30-ra, 12.30-ra és 14.30-ra várják a kicsiket, hogy megtalálják Savaria szülöttjének elveszett lúdjait. Tudásra is szükség van a játékban, amelyben a kastély történelmi szobáin keresztülhaladva, német nyelvű trükkös feladatokon keresztül Szent Márton története vezeti a vállalkozó kedvű gyermekeket. A körülbelül 90 perces játékra 5–12 évesek jelentkezhetnek. A felnőtteket pedig november 9-én, pénteken 18.15-től Rejtélyes vacsorára várják Fraknó várába. Az esten Gabriele Hasmann Ludwig van Beethoven követői című három felvonásos előadását tekinthetik meg a résztvevők.

KISMARTON/EISENSTADT

A Grimm testvérek ismert meséjére, a Holle anyóra várják vasárnap 15.30-tól a németül értő gyermekeket a Kultur Kongress Zentrumban.

Elveszett libák nyomába eredhetnek a gyermekek Fraknó várában
szombaton Illusztráció: Shutterstock

PETŐFALVA/PÖTTELSDORF

A kenyér, ahogy nagyanyáink készítették címmel tartanak workshopot a Bioudvarban november 12-én, kedden 15–18 óráig: a házigazda beszél a kenyérsütésről, a gabonafélékről és a helyi gabonából előállított lisztből hagyományos eljárással készítenek különféle péksüteményeket: pizzát, kenyeret perecet, amelyeket a program végén el is fogyasztanak.

PÁTFALUBAN/PODERSDORFBAN

Márton-napi borkóstolóra hívják a nedű kedvelőit: november 7-től 10-ig helyi borászok nyitják meg pincéik ajtaját, az újborokat mutatják be, de lesz lehetőség a kóstolásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában