nagy döntés

2019.11.13. 07:00

Pályaválasztási workshop középiskolások számára

Negyedik alkalommal adott otthont a színház annak a programnak, amely a városban tanuló közép­iskolásokat tájékoztatta a felsőfokú továbbtanulási lehetőségekről.

Civil/Horváth R. László

A továbbtanulási lehetőségekkel ismerkedtek

Fotó: VN/Bana Ferenc

Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa nevében dr. Sütő Ferenc nemzetiségi, ifjúsági és egyházi ügyekért felelős önkormányzati tanácsnok kö­szöntötte a diákokat. Papp Bálint, a hivatal stratégiai és fejlesztési ügyintézője előadásában szólt a jelentkezési határ­időkről és az állami ösztöndíj elnyerésének feltételeiről. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy készítsék el ügyfélkapujukat, mivel a felvételi során arra szükségük lesz.

A továbbtanulási lehetőségekkel ismerkedtek
Fotó: VN/Bana Ferenc

Kissné Köles Erika nemzetiségi szószóló a Nemzetiségi pedagógus tanulmányi ösztöndíjprogramot ismertette a III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Vörösmarty-gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulói számára.

Az előadások után a régióból számos felsőoktatási intézmény képviselője bemutatta kínálatukat. A 9. és 10. évfolyamos tanulók munkahelyekre is ellátogathattak, így többek között a mentőállomás, valamint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal mindennapos munkájába is bepillanthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában