XIII. Vass Lajos népzenei verseny

2019.11.02. 07:00

Tizenegy továbbjutó Bükről

Bükön is rendeztek elődöntőt a XIII. Vass Lajos népzenei versenyben. A Muravidékről és a Balaton mellől is érkeztek énekesek, 11 produkció jutott tovább, köztük a két büki induló.

Bakos Ágnes

A sárvári Csillagfürt ráadást is adott Bükön

Fotó: VN

Összesen 17 előadó vitt két-két csokrot a XIII. Vass Lajos népzenei verseny büki elődöntőjébe. Neves zsűri értékelte a dupla produkciókat: Szecsődi Rita népzenetanár, Tanai Erzsébet népdalénekes, valamint Farkas Katalin népzenész. A fellépők közül 11 kapott arany minősítést: Domonkosfáról a Petőfi Sándor Kultúregylet Népdalköre, a Perenyei Hagyományőrző Egyesület, a Taliándörögdi Népdalkör, a Keltike együttes és a Kekeri citeraegyüttes Tormásligetről, a Csillagfürt énekegyüttes Sárvárról, a büki AnGaLi trió és az ugyancsak büki Répcementi férfikar, a Völcseji Népdalkör, a Tavaszi Szél citerazenekar Táplánszentkeresztről, a szentgotthárdi Békefi Antal Népdalkör, valamint a Hédervári asszonykórus.

A sárvári Csillagfürt ráadást is adott Bükön
Fotó: VN

A fellépők részletes szakmai értékelést kaptak, és hallhatták Tanai Erzsébet előadását Vas megye hagyományairól.

A területi középdöntőket jövő tavasztól őszig rendezik, a dunántúli forduló Sümegen lesz. A Kárpát-medencei döntőre egy évet várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában