Számukra az ember a legnagyobb érték

2019.11.13. 16:46

Vas megyei helyezettek az Év felelős foglalkoztatója idei pályázatán

Példaértékűen és sokoldalúan tesznek munkavállalóik jóllétéért – az Év felelős foglalkoztatója idei pályázatán a Nagyvállalatok I. kategóriában az 1. és a 3. helyezett is vasi.

Tóth Kata

Major Balázs, a Linde HR-igazgatója és László Ervin, a Gallus Csoport HR-vezetője

Fotó: Szendi Péter

Május végén – negyedik alkalommal – jelentette be Az Év Felelős Foglalkoztatója 2019 pályázat kiírását az OFA Nonprofit Kft. az Országos Humánmenedzsment Egyesület XXIX. Országos HR konferenciáján és kiállításán.

Az ország azon munkáltatóit keresték, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, akik munkavállalóik megtartásáért, fejlesztéséért és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek. Olyan cégeket, vállalatokat, amelyek lényegesnek tartják a minőségi munkahelyek megteremtését, a családbarát hozzáállást, a közösségteremtést, a fejlődési és előrelépési lehetőségek biztosítását, a képzést és fejlesztést, a csapatépítést, az egészségmegőrzést, a helyi közösségek és az egész társadalom fejlődését.

Major Balázs, a Linde HR-igazgatója és László Ervin, a Gallus Csoport HR-vezetője
Fotó: Szendi Péter

A napokban hirdetett eredményt az OFA: öt kategóriábankisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I. (251-2000 fő közötti foglalkoztatott), nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztatók) és a közszféra szervezetei – között osztottak ki díjakat. Öt kategóriában 53 cég 64 pályázatát bírálta el a szakmai zsűri. Vas megyei telephelyű kategóriagyőztesnek és harmadik helyezettnek is gratulált a Pénzügyminisztériumban tartott díjátadón Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár.

A nagyvállalatok I. kategóriában a répcelaki Linde Gáz Magyarország Zrt. kapta meg az Év Felelős Foglalkoztatója 2019 díjat, a Gallus-csoport – ide tartozik a sárvári Taravis Kft. is – harmadik helyezést ért el.

Linde Gáz Magyarország Zrt.

Több mint 30 elemből áll a Linde műszaki gázipari nagyvállalat személyügyi akcióterve. A legfontosabbak azon jóléti programjaik és intézkedéseik, melyek az élményteli munkahelyet, illetve a munka-magánélet egyensúlyát teremtik meg; ilyen például a kötetlen és rugalmas munkarend kiterjesztése, a home office bevezetése, vagy a komplett személyügyi adminisztrációt lefedő digitális önkiszolgáló HR portál.

Átalakították juttatási rendszerüket, szabad felhasználású cafeteria keretet vezettek be az egészségmegőrzésre és hosszú távú gondoskodásra helyezve a hangsúlyt. Dolgozóik munkaidőben idegen nyelvet tanulhatnak, szerveztek csapatépítést, támogatták nehéz sorsú gyerekek nyári táborozását és karácsonyi ajándékozását is – tudtuk meg Major Balázs HR-igazgatótól.

A Gallus-csoport

A Gallus-csoport is kiemelten fontosnak tartja a munkahelyi elégedettséget: büszkék szakembergárdájukra, akik közül többen évtizedek óta dolgoznak a cégnél. László Ervin HR-vezetőtől megtudtuk: sárvári feldolgozóüzemükben megvalósították a kismamák foglalkoztatását: négy éve családbarát műszak elnevezéssel komplex programot indítottak. A termelés folyamatában megszervezték a hatórás részmunkaidős csúsztatott munkarendet.

Kidolgozták a speciális igényű munkavállalók felvételét és beilleszkedését segítő programjukat, és külső szakértőt bevonva érzékenyítő tréninget szerveztek: jelenleg 51 megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik cégcsoportjuknál. A kollégák saját szervezésben csatlakoztak az országos cipősdoboz-akcióhoz. És, hogy még összetartóbb legyen a team: minden évben jó hangulatú csapatépítést szerveznek a cégcsoport dolgozóinak – az idén egy mozidélután és a Sobri Jóska kalandparkban eltöltött nap is hozzájárult a munkatársak összekovácsolódásához.

Bodó Sándor államtitkár a díjátadón úgy fogalmazott: az év felelős foglalkoztatójának elismerése azért jelentős, mert a vállalatok visszajelzést kapnak az általuk alkalmazott, a vállalati kultúra javítására szolgáló jó gyakorlataikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában