Méltatlanság: az ügynek nincs vége

2019.12.20. 07:00

A képviselő-testület szavazott: a többség nem találta méltatlannak

Az önkormányzati képviselők tegnap szavaztak a testületi ülésen arról, hogy méltatlannak találják-e Horváth Zoltánt a polgármesteri pozíció betöltésére.

Merklin Tímea

Amint megírtuk: névtelen bejelentő méltatlansági eljárást kezdeményezett a megyei kormányhivatalnál az új polgármester gazdasági összeférhetetlensége okán (amely egyébként a testület november 14-i döntésével megszűnt, mivel megvásárolták az üzletrészét az önkormányzati tulajdonú cégből). A kormányhivatal a méltatlansági beadványt eljárás lefolytatása végett megküldte a csepregi önkormányzatnak. Az ügyet a testületi ülést megelőzően tárgyalta a gazdasági és városfejlesztési bizottság, amelynek tagjai 2:1 arányban méltatlannak tartották a polgármestert.

 

A csütörtöki testületi ülésen dr. Balogh László jegyző előterjesztette jogi álláspontját, miszerint nem áll fenn a méltatlansági helyzet, figyelemmel arra, hogy nem az anonim beadvány alapján került nyilvánosságra a polgármester „összeférhetetlensége”, hanem a saját bejelentése alapján, tehát nem hallgatta el. Ezután szavazott a hét képviselő: ketten tartózkodtak, öten úgy szavaztak, hogy nem méltatlan.

Az ügynek nincs vége: a kormányhivatal megkapja a testületi ülés jegyzőkönyvét, és az alapján foglal állást. A végső döntést bíróság hozhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában