adományok

2019.12.19. 07:00

A máltaiak már megint gyűjtöttek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztott karácsonyi ajándékcsomagot szerdán délelőtt a Don Bosco Művelődési Házban.

Merklin Tímea

Dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője mondott köszönetet az adakozóknak Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

A hat napon át egy dél-szombathelyi hipermarketben gyűjtött adományokhoz ünnepi műsor is járt, amelynek kezdetén dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának alapító tagja, vezetője a színpadon a rászorulók nevében mondott köszönetet az adakozóknak.

Akadt olyan, aki a boltban egy tele kocsit tolt oda a máltaiakhoz, hogy vigyék el azoknak, akiknek szükségük van rá, de volt olyan is, aki azt mondta, csak egy kiló lisztet tud adni, de azt jó szívvel.

Dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi
csoportjának vezetője mondott köszönetet az adakozóknak Fotó: Unger Tamás

 

Egyesek méltatlan megjegyzéseket tettek, hogy „már megint gyűjtenek”, de a máltaiak éppen ezt vállalják. Azt meg csak remélni lehet, hogy a beszólogatóknak sosem lesz szükségük segítségre, viszont egyszer csak mégis megtanulják, hogy adni jó.

 

A máltaiak rendezvényének támogatói voltak: a városi önkormányzat, a Magyar Államkincstár dolgozói, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. és a Vas Megyei Szakosított Szociális Otthon, a Nagy Lajos Gimnázium diákjai, valamint Márkus Árpád máltai lovag, aki évek óta önzetlenül és rendületlenül rendezi a csomagok szállítását a nagyáruházból a szaléziakhoz. A műsorban verset mondott Prikazovits Ferenc, muzsikált Orosz Sándor és Cserkúti Gábor, saját versét hozta Kappel Gusztávné Marika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában