240 állami gondozottnak sikerült valóra váltani az álmát

2019.12.22. 20:18

A mi karácsonyunk: közösen tudtunk adni

Segítettünk, amennyit csak bírtunk a karácsonyi angyaloknak, csatlakozva a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és TEGYESZ jótékonysági akciójához. A Family Centernél vasárnap átadtuk az ajándékunkat.

Merklin Tímea

Az ünnepi műsor után tegnap átadtuk az adományokat. A képen Pados Zsolt, a TEGYESZ – és a Tarisznyások – képviseletében, Szabó Tibor színművész, Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője és Farkas Richárd, a Family Center vezetője

Fotó: Cseh Gábor

Karácsonyváró programot rendeztünk vasárnap, amelyen kőszegi, szombathelyi és gencs­apáti gyermekotthonok lakói vettek részt, és a forró tea mellett még adakozásra biztattunk. A 240 állami gondozottnak már az elmúlt hetekben megtaláltuk az ajándékozókat. Aztán laptopokra, sporteszközökre, kerítésre gyűjtöttünk, mindenre, ami csak hiányzik a Vas megyei gyermekotthonoknak.

A további adományokat „vasi karácsony” megjegyzéssel lehet utalni az intézményt támogató Pro Juventute Egyesület 11747006-20170356 számú számlaszámára.

A Family Center melletti rendezvénysátrunkban tegnap fellépett Czikora István László, a Budapesti Operettszínház énekművésze, aki maga is állami gondozott volt, majd nevelőszülőkhöz került. A gyermekotthoni évek nem múltak el nyomtalanul, ő azonban pozitívra fordította: kidolgozott egy programot, amelynek része, hogy havi rendszerességgel tart zeneterápiás és pszichodráma foglalkozásokat a Gencsapáti Gyermekotthonban, és évente fellépnek egyszer-kétszer közösen. Idén ez volt az az alkalom.

Az ünnepi műsor után tegnap átadtuk az adományokat. A képen Pados Zsolt, a TEGYESZ – és a Tarisznyások – képviseletében, Szabó Tibor színművész, Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője és Farkas Richárd, a Family Center vezetője
Fotó: Cseh Gábor

 

Ezután a Tarisznyások zenekar lépett fel, dinamikus zenés-dalos játékra invitálva a gyerekközönséget. Az együttes vezetője Pados Zsolt elmondta: jövőre lesz harminc éve, hogy együtt muzsikálnak. Koncertet terveztek, de látva a jelenlévők aktivitását, átalakították interaktív jellegűvé a műsort. Több száz számból válogathatnak, és mind saját zene, amit ők maguk is élvezni tudnak, még ha tízezredszer játsszák is újra. Szabó Tibor Jászai-díjas színművész zenekarával a legnépszerűbb számaikat adta elő: zenevonatán kuplék, filmdalok, szerenádok áradtak szívmelengető szenvedéllyel.

A mikrofonnál Szabó Tibor, aki zenés utazásra invitált
Fotó: Cseh Gábor

Gyermekbölcsességeket is idézett: „A szeretet az, amit karácsonykor lehet hallani, ha abbahagyjuk az ajándékok kicsomagolását.” „A szeretet az, amikor egy néni meg bácsi még mindig szeretik egymást, pedig már jól megismerkedtek.” A párizsi sanzontól a napoletán tarantelláig jutottunk, Szabó Tibor egy Jézus születését üdvözlő templomos énekkel köszönt el.

 

Farkas Richárd, a Family Center vezetője köszönetet mondott, hogy partnerként vehetett részt a jótékonysági akcióban. Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője kifejezte háláját mindenkinek, aki segített, hogy valóra váltsuk a gyerekek álmait, majd átadta a jelképes utalványt Pados Zsoltnak, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és TEGYESZ igazgatójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában