horgász

2019.12.21. 07:00

A vasi vizek legjobb sporthorgászai – Horváth Zsolt és Horváth Sándor is kategóriagyőztes

Az egész éven át tartó, többfordulós versenyen több mint száz horgász vett részt. Múlt héten, pénteken, három kategóriában hirdettek győztest.

Budai Dávid

Sporthorgászok díjjátadó ünnepség, 20191213. ut, Vas Népe / Unger Tamás, Vaskeresztes

Fotó: Unger Tamás

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége december 13-án tartotta bizottsági ülését a szövetség központjában, az ülés első napirendi pontja, a Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2019 elnevezésű versenysorozat ünnepélyes eredményhirdetése volt. A díjakat Seregi Miklós, a szövetség elnöke és Laki László alelnök adták át. Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke felidézte, a versenyt 10. alkalommal rendezték meg.

– Tíz évvel ezelőtt attól féltünk, hogy lassan nem lesz, aki elinduljon a megyei bajnokságokon. A hobbihorgászok nem akartak versenyzőkkel pecázni és fordítva sem. Ekkor jutottunk arra az elhatározásra, hogy más utat fogunk járni. Különválasztottuk a versenyek résztvevőit hobbi és versenyző kategóriára és nem egy hétvégén döntöttük el, hogy ki a legjobb pecás a megyében. Kezdetektől fogva egy többfordulós versenysorozatban gondolkodtunk, ahol a horgászoknak többször kell bizonyítaniuk. Napjainkra úgy tűnik, hogy a közös kitartó munka meghozta eredményét. Az elmúlt 10 évben összességében több mint 600 munkaórát töltöttünk csak versenysorozat horgászversenyeinek megtartásával, de megérte. Köszönet illeti a versenysportbizottságunk aktív tagjait, valamint kollégákat – zárta gondolatait az ügyvezető.

Idén is szépszámú, az egyes fordulók során átlagosan körülbelül 50-55 fő, míg a teljes versenysorozatban 138 horgász vett részt. Több alkalommal, már jóval a nevezési határidő előtt le kellett zárni az előzetes regisztrációt a túljelentkezés miatt. A szabályok értelmében minden kategóriában a megadott öt fordulóból minimum háromban részt kellett venni és ugyan a nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele. Elhangzott, a versenysorozat leghalasabb fordulója a május 12-i Abért-tó kupán volt, ahol a 72 részt vevő horgász csaknem egy tonna halat fogott, köszönhetően a tíz kiló feletti átlagfogásoknak.

 

Elsőként az ifjúsági kategória díjait adták át. Puskás Norbert elmondta, a versenysorozat történtében ebben a kategóriában most indultak a legtöbben, a különböző versenyeken összesen 19-en vettek részt. A fi ataloknál sikerült a címvédés, hiszen a 2018-as esztendő bajnoka Misák Norbert (Büki HE) lett idén is a sorozat ifjúsági győztese 65 ponttal, második helyen Varga Marcell (Spartacus HE) végzett 61 ponttal, a tavalyi ezüstérem után Szabados Rebeka (Spartacus HE) pedig idén a harmadik helyezett lett 42 ponttal. Versenyzőkategóriában – ahogy minden évben – szoros volt a küzdelem. Az utolsó forduló előtt még több indulónak is esélye volt a végső győzelemre, végül a sorozatban élen álló Horváth Zsoltot nem sikerült letaszítani a dobogó felső fokáról, de a második és harmadik helyen nagy csata volt, végül Török Zoltán végzett a második, Tordai Gábor a harmadik helyen. A mezőnyből egyedül a már említett Horváth Zsoltnak, a Szentgotthárdi HE versenyzőjének sikerült bezsebelnie három szektorgyőzelmet, az idén őt illeti meg versenyző kategóriában a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza bajnoki cím. Hobbi felnőtt kategóriában még kiegyenlítettebb volt az élmezőny. A bronzérmes a Spartacus HE pecása, Borsos Tamás lett. A címvédő Pajtli Lászlónak az idén be kellett érnie az ezüstéremmel. A Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza megyei versenysorozat hobbi felnőtt kategóriájának bajnoka Horváth Sándor lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában