Mozsárágyú és lőporfüst

2019.12.30. 07:00

Biztonsági kamerát szerelnek majd a csepregi lőtérre

Ágyúlövéssel zárták az évet a csepregi feketelőporos lőtéren, és 2019-ben utoljára eldördültek a történelmi fegyverek, mielőtt leültek a klubtagok a közgyűlést megtartani.

Merklin Tímea

Fotó: Horváth Balázs

Az egyesületbe nemcsak helybeliek járnak, hanem jönnek Budapestről, Celldömölkről, Sopronból, Jánosházáról, Komáromból, Szombathelyről, Sárvárról és Körmendről is. Most három tag elmegy, öt jelentkező van, de csak a megüresedő helyekre tudnak embereket felvenni, a másik kettő vár.

 

Mindig sorban állás van – tudjuk meg Molnár László alapító szakosztályvezetőtől, mert a hat lőállás miatt hatvan főben maximalizálták a létszámot. A klub 2000-ben indult ötfős stabil vezetőséggel, amelynek a tagjai idáig hozták az egyesületet. Most újraválasztották a tisztségviselőket: az elnök Übelher Gyula maradt, az új titkár Mravecz Krisztián lett, a szakosztályvezetők: ifj. Pajor István (szerelt lőszerek), Hencz Kornél (cowboy action shooting), Kiss János (elöltöltő történelmi fegyverek), Molnár László (általános lövészet).

A közgyűlésen elfogadták az éves beszámolót, ismertették az eredményeket, különösen büszkék Eredics Vilmos, ifj. Übelher Gyula és Hencz Kornél kiváló versenyszerepléseire. Eldöntötték: a lőtérre biztonsági kamerát szerelnek. Nemrég ugyanis illegálisan bejöttek ide fiatalok, és tüzet raktak a lőállások előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában