Városnézésen a Népjóléti Szolgálat idősek klubja

2019.12.10. 07:00

Csilingelve jár az ünnep Celldömölkön

Advent idején Celldömölkön a legváratlanabb helyeken bukkan föl a hangulatos, keréken guruló kisvasút, a Dottó. És nem csak gyerekek utaznak rajta.

Vas Népe

Az idősek klubjának tagjai is fölszálltak a kisvonatra – ifjú segítőikkel együtt

Fotó: VN/Giczi Sándor

Bár a hétvégén főleg gyerekek integettek lelkesen a piros járgányból – amely csilingelve közlekedett végig a városon –, amelynek kormányánál ráadásul maga a piros ruhás Mikulás ült, a felnőttek sem maradnak ki a jóból.

Az idősek klubjának tagjai is fölszálltak a kisvonatra – ifjú segítőikkel együtt
Fotó: VN/Giczi Sándor

A Népjóléti Szolgálat például az idősek klubjának tagjait invitálta csilingelő városnézésre az ünnep alkalmából. Celldömölk „hosszú” város: a téglagyári tó és a fürdő mellett elhaladva jutunk el Alsóságra – ahol most a templomkertben állították föl az adventi koszorút –, onnan Izsákfára vezet az út. És amint a felvételen látszik: bár az idősek klubja volt a meghívott, a dottózásról azért a sipkás ifjú segédmanók sem hiányoztak az utazás alkalmából. A Dottó egyébként advent idején nem is hagyja abba a csilingelést Celldömölk utcáin.

Így jelzi, hogy közeleg a karácsony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában