tragédia

2019.12.16. 19:40

Győri gyermekgyilkosság: ezt mondják a szakemberek

Megmagyarázhatatlan családi tragédia történt vasárnap délután Győrben: egy férfi megölte két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett.

VN

Fotó: HB

Előzmények:

[embed]https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/csaladi-tragedia-gyorben-megolte-ket-gyermeket-az-edesapa-3438855/[/embed]

Az ügyben megszólalt dr. Lazáry Györgyné igazságügyi szakpszichológus, aki huzamosabb ideje foglalkozik súlyosan traumatizált gyermekek vizsgálatával.

- Nem gondolom, hogy egy halálosan megfenyegetett anyára kellene bízni, hogy döntsön az apa kapcsolattartási jogával kapcsolatban. A bíróságnak, vagy a gyámhatóságnak ilyen esetben ezt a jogot is meg kellett volna szüntetnie. A hatóságnak, a társadalomnak ilyen esetben mindenek felett a védtelen, érdekérvényesítésre képtelen gyermek érdekét kell szolgálnia! De még a józan ész is azt diktálja, hogy a gyermeknek semmi haszna nincs abból, ha havonta találkozik az anyját súlyosan bántalmazó apával, s ezáltal újra és újra felidéződik benne a tragédia emléke.

A Kisalföld Végh József kriminálpszichológushoz fordult, hogy megkérdezze: vajon mi visz rá egy embert, hogy ilyen borzalmas tettet hajtson végre?

- Bár elég kevés a rendelkezésre álló információ, nagy valószínűséggel az apa a volt feleségén akart bosszút állni. Őt akarta büntetni azzal, hogy a három gyerek közül kettőt megölt. Gyaníthatóan a nőt okolhatta élethelyzetéért, hogy vannak gyerekei, tartásdíjat kell fizetnie. Kilátástalannak és elviselhetetlen nyűgnek érezte életét. Általában nem azt öli meg valaki, akivel gondja van, hanem a hozzátartozóját: hiszen aki túlél egy ilyen esetet, annak mérhetetlen érzelmi fájdalom marad hátra. Érzelmileg akarta hát büntetni az asszonyt, egy egész életen át tartó iszonyatos emlékkel – vélelmezte a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában