Illegál Fesztivál 2019

2019.12.29. 12:39

Hazai terepen, a jól bevált helyszínen búcsúztatta az évet rajongóival az Ocho Macho (Fotógaléria)

Szombat este az Ocho Macho adott koncertet a Cinema Caféban. A Savaria mozi aulája igazi klubkoncerthelyszínné alakult. A rajongókat a többször módosuló helyszín és időpont sem tudta elriasztani: Kirchknopf Gergő csapata most sem okozott csalódást. Ez volt a tizedik Illegal-buli.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Horváth Balázs

Mozgalmasra sikerült az év vége is az Ocho Macho számára. A szombathelyi együttes karácsony előtt forgatott videóklipet Az élet adhat még című dalhoz. Nem akármilyen helyszínen készültek a felvételek, hanem a vasi megyeszékhelyen, az óriáskeréken, a forgatásnak pedig mi is a részesei lehettünk. Később Kirch­knopf Gergővel, az Ocho Macho frontemberével beszélgettünk a mögöttünk hagyott és az előttünk álló hónapokról.

A szombat esti vetítés után, 22 órakor kezdődött az először a sportházba, majd a régi, jól bevált helyszínre, a Cinema Caféba meghirdetett Ocho Macho-koncert. Megtelt a mozi aulája, ahova szinte „hazajár” a zenekar, kiváltképp december végén, amikor – immár hagyományosan – hazai rajongóikkal búcsúztatják el az évet.

Kirchknopf Gergő, a zenekar frontembere elmondta, nagyon szeretik a klubkoncerteket, ahol közvetlenebb a kapcsolat a közönséggel.

Ahogy arról már többször írtunk, a zenekar jelentősen átalakult az utóbbi időben. – A trombitás még Kőszegen lakik, de a többség már a fővároshoz kötődik. A csapat fele lecserélődött. A próbatermünk is Budapesten van. Még mindig nyolcan vagyunk, fontosak a fúvósok, a zenénk még mindig eklektikus, nem lehet beskatulyázni – hallhattuk Gergőtől, aki így folytatta:

– Nagyon melós évünk volt. A koncertezés mellett a kedvenc debreceni stúdiónkban sikerült elkészíteni az ötödik nagylemezünket, amelynek turnéja januárban indul. Az eddigi négy nagylemezünk mind arany és platina lett. Február végén meg is jelentetjük az ötödik lemezt. Van egy gerilla akusztik programunk, mely során korábbi dalainkat áthangszereljük kis klubokra, hogy lírikus latinos számainkat is megfelelő módon tudjuk előadni. Lesz egy mini Erdély-turnénk is – tette hozzá.

 

A moziaula jó helyszín a klubkoncertekre. Itt ugyanis valóban együtt él a közönség a zenekarral és a zenével. Itt a leghátsó sorokból is minden mozdulat jól látszik, minden mondat pontosan hallatszik. És a zenészek is jól látják, hogy érzi magát a közönség. Van, aki végigtáncolja, végigénekli a koncertet, más csak szolidan ringatózik a zenére, vagy éppen a sörét hörpölgetve hagyja, hogy átjárja a muzsika. És az Ocho Macho jól tudja ezt. Folyamatosan azt érezhettük, hogy tényleg nekünk muzsikálnak. Kirchk­nopf Gergő egy pillanatra sem veszítette el a közönséget. Valóban részeseivé váltunk a produkciónak. Elhittük, amit mondott, mert szeretettel mondta, ha kellett, ugráltunk, a kezünkkel kalimpáltunk vagy integettünk, aztán örömmel leguggoltunk, majd fel és újra le, mert jó, jó, jó, jó volt nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában