A Folt-Mix most is tárlattal ünnepel

2019.12.02. 14:00

Színjátékot kínálnak az oladi foltvarrók

Tömött sorokban érkeztek az érdeklődők szombaton délután a Folt-Mix Foltvarró Csoport Színjáték című kiállításának megnyitójára. Ez a 21. tárlat advent idején.

Lakosi Gabriella

Nincsen advent a foltvarrók oladi tárlata nélkül: ez már a huszonegyedik. Látogatható: december 9-éig

Fotó: Unger Tamás

Három órakor már tömve volt az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Rendezvényháza. Az eseményt Iliás Márta művésztanár ajánlotta a látogatók figyelmébe. Kiemelte: fontosnak tartja, hogy az esemény évről évre az adventhez kapcsolódik. A kiállítást már 21. alkalommal rendezik meg. Fontos a rohanó világban néha megállni, megnyugodni, feltöltődni. Erre ad lehetőséget a foltvarrók kiállítása is.

A falakon a technikai lehetőségek gazdag tárháza mutatkozik be – folytatta Iliás Márta –, a kiállítás harmóniát, egyszerűséget és tökéletes rendet sugall, miközben a színek és a formák kapcsolódása mentes az öncélú megoldásoktól. Sokan készítenek kész elemekből bájos tárgyakat, de az igazi kreativitás – ami ezen a kiállításon jelen van – a teremtés.

Nincsen advent a foltvarrók oladi tárlata nélkül: ez már a huszonegyedik. Látogatható: december 9-éig
Fotó: Unger Tamás

A kiállító művészek nem a megszokás kényelmes útját járják, minden darab megmutatja alkotója egyéniségét. Ezenkívül történetet is elmesélnek, meseszerűség lengi őket körül, amire minden embernek szüksége van. Nem harsányan, nem tolakodóan, de mesélnek. Az egyszerűségükben jelen lévő játékosság érzelmeket vált ki. Ezen a tárlaton igazi mesterek mutatják be munkájukat, csillogtatják meg tudásukat – zárta köszöntőjét.

 

A tárlaton vendégkiállító is szerepel az idén: Winter Rozál textilmérnök, akinek alkotásai textilmozaikokba varrt gondolatok és érzések: a létezésről, a befogadásról és elengedésről, a tegnap, ma, holnap folyton változó kapcsolatáról.

A foltvarrók szavak helyett színekkel és formákkal kommunikálnak, érdemes benézni hozzájuk.

A Színjáték című kiállítás december 9-éig, hétfőtől szombatig 9–16 óráig tekinthető meg Oladon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában