Kőszegi, szombathelyi fiatalok haltak meg

2020.01.25. 07:00

A 21 éve történt osztrák busztragédiára emlékeztek Kőszegen

Virágokkal, mécsesekkel emlékeztek pénteken a 21 éve történt busz­tragédia áldozataira.

Nemes Judit

Fotó: Ohr Tibor

1999. január 24-én Ausztriában, a stájerországi Deutsch­landsbergnél szenvedett balesetet egy autóbusz, amelyen kőszegi és szombathelyi fiatalok utaztak. A 49 utas közül 18-an életüket veszítették – a Jurisich Miklós Gimnázium udvarán emlékhelyet állítottak.

– Szeretnénk megőrizni a diákjaink emlékét – mondta Keszei Balázs igazgató. Az emlékezés virágait helyezte el a város nevében Básthy Béla polgármester.

 

Kiss M. Vencel két gyermeke is a buszon utazott, fia életét veszítette a tragédiában. – Ezt nem lehet feldolgozni soha, most is olyan, mintha a napokban történt volna, végigkísér bennünket. A fiam születésnapjára kapta az utazást. A lányunk is a buszon volt, ő volt az egyik legsúlyosabb sérült. Agysérüléséből felépült, két gyermeke született – tudtuk meg az édesapától.

A gimnázium udvarán Fernandes Loyd verbita szerzetes mondott imát. A családtagok, hozzátartozók, ismerősök a gyertyagyújtás után a Jézus Szíve templomban folytatták a megemlékezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában