Hogy senkinek ne kelljen fáznia

2020.01.08. 07:00

Állandóan cserélődnek a kabátok a szombathelyi kerítésen

Mondhatnánk, hogy a telet, még inkább a hideg időjárás és a fagyos napok beköszöntét jelzi, ha feltűnnek a télikabátok az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület kerítésén. Bárki leakaszthat egyet a ruhadarabokból.

Tóth Kata

Állandóan cserélődnek a kabátok a kerítésen Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

„Ha fázol, vigyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!” – negyedik esztendeje e szlogen szerint szervezi akcióját a nagycsaládos egyesület. Hetekkel ezelőtt feltűntek már a hosszabb, rövidebb, különböző fazonú, méretű és színű kabátok Semmelweis utcai székházuk kerítésén. Kedden is ott sorakozott jó néhány példány új gazdájukra várva.

Állandóan cserélődnek a kabátok a kerítésen Fotó: Cseh Gábor

Egy dobozban sálak, sapkák és kesztyűk – bárki válogathat azok közül is. A hajnali mínuszokban most többen arra járnak, szívesen fogad kabátutánpótlást az egyesület. Görcz Gyula Csaba egyesületi elnök elmondta, Bocskai István körúti bejáratuknál érdemes csengetni, hétköznapokon fél 9 és fél 4 között ott leadhatók az adományok, de a kerítésre is akaszthatjuk a darabokat, amelyek gyorsan cserélődnek a hidegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában