értékelés

2020.01.14. 17:30

A vasvári kulturális központ kiválóan teljesít

Több mint tízmillió forint gyűlt össze a beszámolási időszak alatt a már elbírált pályázatokból. A pénz pluszforrásként áll a Nagy Gáspár Művelődési Központ rendelkezésére programok szervezéséhez.

Pogács Mónika

A Nagy Gáspár Kulturális Központ építészetileg is felhívja magára a figyelmet

Fotó: Pogács Mónika

A művelődési központ a közelmúltban számolt be a képviselő-testület előtt munkájáról, amelynek egyik feltűnő eleme épp az intézmény pályázati aktivitása volt, miközben csupán négy, teljes időben dolgozó munkatárs látja el a kulturális központban adódó számos feladatot. A helyzeten némiképp enyhít az, hogy az év egy részében egy kulturális, valamint egy, az önkormányzat által az intézmény rendelkezésére bocsátott közfoglalkoztatott, a nyári szünidőben pedig két diákmunkás segíti a tevékenységet.

A dokumentumban arról is szó van: a nehézségek ellenére sikerül a szakmai munkát a legmagasabb szinten elvégezni. Bizonyíték erre, hogy az intézmény az országban csaknem egyedüliként már harmadszor is meg tudta szerezni a „minősített közművelődési intézmény” címet. A művelődési központ igazgatója, Gergye Rezső pedig megyei és országos szakmai javaslatokra a Bessenyei György-díjat vehette át a kulturális tárca képviselőitől a beszámoló időszakában.

A Nagy Gáspár Kulturális Központ építészetileg is felhívja magára a figyelmet
Fotó: Pogács Mónika

Az alapos, részletes összefoglalót a képviselő-testület tagjai elismerő szavakkal illették. Dr. Pataky Pál tanácsnok megjegyezte: jó lenne, ha az országos szakmai megítélés és a helyi közmegítélés jobban szinkronba kerülne egymással a művelődési központot illetően. Ehhez a tanácsnok szerint az intézménynek még hatékonyabban kellene a város felé kommunikálnia a munkáját. Dr. Pataky Pál arról beszélt: a képviselők fontosnak tartják, hogy a művelődési központ reflektáljon a járáskörnyéki települések kulturális igényeire.

A képviselők külön gratuláltak a már második alkalommal megrendezett darts­versenyhez, a Tvrtko-esthez, Thurzó Zoltán zongoraestjeihez, a Kilátóból szóló nyáresti tárogató koncertekhez és a bérletes színházi előadásokhoz. A testület fontos célként tűzte ki az intézmény számára, hogy azoknál a nagyrendezvényeknél, amelyeken a kifáradás jelei, a látógatószám csökkenése tapasztalható, el kell érni a magasabb látogatottságot a vasváriak részéről is. A képviselők úgy vélik: a belépődíjaktól is el lehet tekinteni egyes esetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában