Ingatlanpiac

2020.01.22. 07:00

Az új lakásokra kellett a hitel

A használt lakások megvételéhez gya­korlatilag ugyanannyi hitelt vettek fel tavaly, mint 2018-ban, új lakásokra 40 százalékkal több pénzt igényeltek a bankoktól.

Vas Népe

Negyven százalékkal több hitel építkezésre

Fotó: shutterstock

Lassult a lakáshitelezési piac növekedése, miközben kiugróan nőtt az új lakásokra és az építkezésekre felvett hitelek iránti kereslet – derül ki a Money.hu hivatalos jegybanki adatokat feldolgozó összefoglalójából. 2018 első 11 hónapjában a használt lakásokra felvett hiteleké volt a főszerep: éves összevetésben 40 százalékkal, 585 milliárd forintra nőtt az összegük. 2019 azonos időszakában 586 milliárd forint hitel ment használt lakásokra, ami stagnálást jelent.

Negyven százalékkal több hitel építkezésre
Fotó: shutterstock

A növekedést tavaly már az új lakásokra és az építkezésekre igényelt hitelek biztosították; az új lakásokra 90,5 milliárdot, a lakás- és házépítésekre 96 milliárd forintot adtak a bankok, ez nagyon látványos 41, illetve 28 százalékos többlet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában