Közös nyelvük a zene

2020.01.14. 07:00

Bécsi zenész növendékek és Bartók zeneiskolások dallamai Szombathelyen

A Bécsi Comenius Iskola zenekara volt vendége a Bartók Béla Zeneiskolának, közös koncertet is adtak.

Merklin Tímea

Együtt léptek fel. Vezényel: Johannes Langer

Fotó: VN/BBZ

A bécsi diákokat elvitték az Iseumba, megmutatták nekik a Székesegyházat és a Fő teret. Majd próbát tartottak, együtt muzsikáltak a Bartók Béla Zeneiskola Vonószenekarával. A vendég és a közös zenekart Johannes Langer vezényelte, a szombathelyi vonósokat Somogyi Terézia. A hangversenyt Czenek László, a zeneiskola igazgatója nyitotta meg.

Együtt léptek fel. Vezényel: Johannes Langer
Fotó: VN/BBZ

– A közös koncert lehetőséget teremt a tanulók és tanárok számára, hogy kölcsönösen megismerjék az iskolákban folyó szakmai munkát – mondta az igazgató. – Célunk a tanulók zenei fejlesztése és az oktatás, nevelés területén szerzett tapasztalatok megosztása is. A mai koncert a diákoknak az élményen túl ismeretségeket, új barátságokat is hozhat. Nincsenek nyelvi nehézségek, hiszen a zene a közös nyelvük. Bízom abban, hogy bécsi barátaink kellemes benyomást szereztek városunkról és iskolánkról.

A bécsi intézménnyel a szak­mai kapcsolatfelvétel ez­zel megtörtént, a szombathelyiek remélik, hogy ez egy hosszú távú kapcsolat első találkozója volt. A vendégzenekar meghívta a Bartók zeneiskolát Bécsbe, a jubileumi koncertjükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában