A szebb városképért

2020.01.20. 07:00

Felsőbükön található a legtöbb gondozatlan terület

Két területet is rendbe tetetett az év elejére az önkormányzat Felsőbük városrészben: a cél a nyugodt, esztétikus lakókörnyezet megteremtése.

Bakos Ágnes

Beláthatóbb a Zrínyi és a Nagy Pál utca kereszteződése a területrendezéssel

Fotó: Bakos Ágnes

Az Ipar utcai üres telek hivatalosan építési telek, de gyakorlatilag illegális szemétlerakó volt – mutatta dr. Németh Sándor polgármester. A telket a tulajdonosa inkább viszonylag alacsony áron felajánlotta az önkormányzatnak, az pedig megvásárolta, a tereprendezés elkészült, a hasznosítás módjáról még nem döntöttek. Hasonló területrendezés zajlott a Nagy Pál és a Zrínyi utcák sarkán.

Beláthatóbb a Zrínyi és a Nagy Pál utca kereszteződése a területrendezéssel

– Ezen a telken állt egy nagyon rossz állapotú, veszélyessé vált lakóház, amelynek lebontására a kormányhivatal kötelezte a tulajdonosokat – idézte fel a polgármester. – Mivel az ingatlan nagysága nem éri el a rendezési tervünkben az építési telkekre előírt minimális területet, ezért a bontás után nem lehet ott új épületet emelni. A tulajdonosok eladták az önkormányzatnak – számolt be dr. Németh Sándor. Az önkormányzat kipucoltatta a telket és gyakorlatilag összekapcsolták a közterülettel. – Ez közösségi és közlekedésbiztonsági célokat szolgál, hiszen az a rendkívül szűk kereszteződés kinyílt – mondta még a hasznáról a polgármester.

Kiemelte, hogy a nyugodt és esztétikus lakókörnyezet megteremtésén dolgoznak Felsőbük városrészben. Az itt lakók érzik a legkevésbé a turizmus jótékony hatásait, a városban itt van a legtöbb gondozatlan telek, terület, ezen próbál segíteni az önkormányzat: ez látható most már az Ipar utcában, valamint a Nagy Pál és a Zrínyi utcák kereszteződésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában