A Vas megyei elnök lemondott, Bana nem indul, Balassa befuthat

2020.01.14. 20:44

Feszültség a Jobbik vasi szervezetében is

Komoly hatalmi harc bontakozott ki a Jobbikban kevéssel a szervezet tisztújító kongresszusa előtt – értesült az Origo. A feszültség a vasi szervezetre is hatással van. Rába Kálmán lemondott a párt megyei elnökségéről.

Vas Népe

Fotó: Vas Népe

Az elnöki széket megcélzó Jakab Péter frakcióvezető nem hagyta szó nélkül Szávay István volt parlamenti képviselő és körének párton belüli megerősödését: drasztikus eszközökhöz nyúlva üzent hadat a szervezet budapesti erőcsoportjának – írja az Origo.

A portál információi szerint Jakab többek között vétót helyezett kilátásba a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője, Bana Tibor jelenlegi alelnök újraindulása miatt, valamint képviselőcsoportbeli támogatói között év végi bónuszokat osztogatott.

Bana Tibor egyébként a hétvégén tudatta sajtóközleményben, hogy nem kíván indulni a Jobbik alelnöki pozíciójáért. Erről ITT írtunk.

Az origo.hu úgy tudja, hogy Bana nem magától döntött így. A párt országos választmányának múlt szombati ülésén Jakab leszögezte, megvétózza, ha elindul a tisztújításon.

A komoly belharcok következményeként lemondott poziciójáról Rába Kálmán Vas megyei elnök is. Az origo.hu érdeklődésére ezt a Jobbik sajtóosztálya elismerte.

 

Információink szerint egy másik vasi jobbikos viszont most jól járhat. Balassa Péter, a szombathelyi közgyűlés korábbi tagja ugyanis bekerülhet a párt elnökségébe. Érdekesség, hogy az önkormányzati választáson Balassa nem jobbikosként indult, hanem a Pro Savaria Egyesület színeiben egyéni képviselőjelöltként, és Koczka Tibor polgármester-jelöltségét támogatta. Ezzel szemben Bana Tibor a kampány során nyíltan kiállt Nemény András jelenlegi polgármester jelöltsége mellett. A Vas megyei szervezeten belüli feszültség már ekkor érzékelhető volt.

A belharcok a január 25-ei kongresszus miatt törtek felszínre. A közelgő tisztújításon ugyanis nem kevesebbről döntenek a küldöttek, minthogy ki vezeti harcba a szervezetet a 2022-es országgyűlési választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában