nagy múltú rendezvény

2020.01.20. 11:30

Iparosbál: mulattak és jótékonykodtak Kőszegen (Fotógalériával)

Több mint 190 résztvevője volt a szombat éjjeli Iparosbálnak – a Jurisics-vár lovagtermében kitűnően szórakozott és közben jótékonykodott is a Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestülete és vendégeik.  

Tóth Kata

Több mint 190 résztvevője volt a rendezvénynek

Fotó: Ohr Tibor

A kőszegi báli szezon nagy múltú és elegáns rendezvényének megnyitóján Básthy Béla polgármester örömének adott hangot, hogy a város iparosai és vállalkozói erős, jó közösséget alkotnak, amely nemcsak a versenyről, hanem az együttműködésről is szól.

Munkájukról azt mondta, az Kőszeg fejlődésének, előrelépésének alapja és záloga is egyben.

Több mint 190 résztvevője volt a rendezvénynek
Fotó: Ohr Tibor

Az ipartestület elnöke, az est főszervezője, Kiss Péter pedig arra biztatta a vendégsereget, táncoljanak, mulassanak felhőtlenül egész éjjel, szóljon a zene hajnalig. Nem kellett kétszer mondania: sosem ürült ki a táncplacc. Amikor mégis, akkor a tombolasorsolásnál izgulhatott és a Dance Jam látványos produkcióit nézhette végig a közönség. Két műsorszámmal készültek a köszöntők után, aztán a vacsora után újabbakkal: fergeteges kánkánt jártak a tánccsoport tagjai, majd keringőzni hívták a vendégeket. Ahogy a házigazda, Pócza Zoltán megjegyezte, az idén harmincesztendős együttes nagyszerű közösséget épített és kiváló eredményekkel büszkélkedhet Magyarországon és külföldön. Egy helyi vállalkozás jóvoltából az ő javukra árvereztek el egy étrend-kiegészítőkből álló csomagot: 10 ezer forintról indult a licit – végül Harsányi Zsolt, az ipartestület vezetőségi tagja ajánlotta a legmagasabb összeget.

Hajnali fél négyig az iparosbálokon mindig nagy sikert arató Cabo Wabo Party Band zenélt. A szünetekben a tombolasorsolás több részletben zajlott, hagyományosan nagy értékű nyereményekkel a szállodai hétvégétől a fodrászati szolgáltatásig – fődíjként egy televízióval. Szombat éjjel az iparosok böllére, Árvai Gábor volt a szerencsés, ő vihette haza a főnyereményt. A házigazdák külön a színpadhoz szólították és megajándékozták Polák Norbertet, aki néhány órával korábban A közösségi kultúráért díjat vette át Celldömölkön.

 

A vár lovagtermének pazar dekorációja Mészáros Katát dicséri, a szervezők pedig láthatóan minden apró részletre ügyeltek, hogy a vendégek jó élményekkel távozzanak. Bőséges és ízletes fogásokkal, külön éjféli menüvel készült az Alpokalja Étterem. A tulajdonost, Baka Gézát is üdvözölhették a bálon – tavalyi betegsége után már felépülőben. Jövőre veletek ugyanitt – így köszöntek el egymástól a bálozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában