Nem show: saját zene legyen

2020.01.22. 11:30

Jam Music Öröm a zene – Tehetségkutató zenekaroknak Szombathelyen

Jam Music Öröm a zene címmel rendezik meg Vas megyében az amatőr előadók és együttesek tehetségkutató versenyét február 23-án a Végállomás Klubban.

Merklin Tímea

Hufnágel Szabolcs, Doma Bence és Holdosi Attila

Fotó: Cseh Gábor

Magyarország az utolsó előtti abban az európai rangsorban, ami azt mutatja, hogy hányan képesek hangszert megszólaltatni, utánunk csak Bulgária van. Ezzel az amatőr zenei tehetségkutató versennyel is támogatjuk a hangszerhasználókat – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit kedden délelőtt tartottak a Jam Music Hangszerüzletben.

A Hangszeresek Országos Szövetségével összefogva hirdetik meg a versenyt, amelyre csak saját dalokkal lehet jelentkezni. Ha nem magyar a szöveg, a magyarra fordított változatát kérik csatolni. A dalok közül legalább egynek magyarul kell elhangoznia.

Holdosi Attila, a vasi főszervező elmondta: – Nincs szükség show-műsorokra, nem fogadják el más előadók számainak feldolgozásait, az egyediség, eredetiség számít. A zsűri (Andrásik Remo, Siklósi Örs, Prieger Szabolcs) további szempontjai: hangszeres tudás, szöveg és mondanivaló, színpadi összkép. Olyan amatőr előadók vagy zenekarok jöhetnek, akiknek/amelyeknek nincs kiadó által kereskedelmi forgalomban kapható hanghordozója. Sem nevezési, sem belépődíj nincs.

Hufnágel Szabolcs, Doma Bence és Holdosi Attila
Fotó: Cseh Gábor

A sajtó­tájékoztatón Doma Bence egy szál gitárral énekelt két dalt – izgalmas szövegekkel, és olyan bámulni való akkordokkal, amelyekre a zene régi motorosai is büszkék lennének –, hogy megmutassa, körülbelül milyen kaliberű ifjú muzsikusok megjelenését várják a hónap végéig Vas megyéből. Csak akkor fogadnak el megyén kívüli jelentkezőket – beérkezési sorrendben –, ha nem tudják feltölteni a keretlétszámot vasiakból.

– Négy éve érkezett a felkérés, hogy szervezzük meg Vas megyében is ezt a versenyt – idézte fel Holdosi Attila, aki napi kapcsolatban van a térség zenészeivel. – Van olyan zenekar, amelyik minden évben eljön, mert kíváncsi a szakmai zsűri véleményére, és épít rá, hogy évről évre jobb legyen, és jobb is.

Az idei helyszín a Végállomás, amelynek képviseletében Hufnágel Szabolcs elmondta: a klub küldetése, hogy fellépési lehetőségeket adjon a fiataloknak. A verseny győztese indulhat az országos döntőn, amelynek fődíja hárommillió forint összérték, amelyből egymillió fordítható hangtechnikára, kétmillió felvételekre, koncertekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában