a levelek miatt

2020.01.21. 16:00

Jelezni kell, ha nem folyik el a víz a városban

Néhány helyen el vannak tömődve az utcán a csatornák a városban. A problémát a még ősszel lehullott falevelek okozzák.

Lakosi Gabriella

A problémával forduljunk az önkormányzati képviselőhöz

Fotó: Horváth Balázs

Ha csak kis eső esik, a rendszer még el tudja vezetni a vizet, annyi hely még van a zöld hulladék mellett, de ha sok a csapadék, az utcán áll a víz – jelezték olvasóink.

Az önkormányzattól megtudtuk, az elfolyók takarítása a város nagy részén a Vasivíz Zrt. feladata lenne. A cég elsősorban elválasztott rendszerű csatornahálózatokat üzemeltet, de Szombathely és Kőszeg belvárosi részén egyesített csatornarendszer szállítja el a csapadékvizet is.

A problémával forduljunk az önkormányzati képviselőhöz
Fotó: Horváth Balázs

Az ügyben kerestük a céget, szerettük volna megtudni, hogy milyen ütemezés szerint dolgoznak, de lapzártánkig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Horváth Soma, Szombathely városüzemeltetésért felelős alpolgármestere azt mondta, ilyen problémával az emberek közvetlenül fordulhatnak a körzet képviselőjéhez, vagy jelezhetik ezt a Városüzemeltetési Osztály Kommunális és Környezetvédelmi Irodájánál is.

Megtudtuk azt is, hogy vannak olyan utcák, amelyek a Vasivíz Zrt. alap munkaprogramjában nem szerepelnek. Ezeket az önkormányzat külön megrendelésére tisztítják meg rendszeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában