összegeztek

2020.01.07. 11:30

Kész az állati leltár

Még rókával és teknőssel is volt dolguk 2019-ben – összegezte az évet a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány.

Bakos Ágnes

Tabac a kemenesaljai kutyamentők egyik aktuális gazdikeresője Fotó: VN/Facebook.com/kemenesaljakutyai/

Összesen 302 kutyát és körülbelül 25 macskát mentettek 2019-ben, de az ebeken és a macskákon kívül „volt szerencséjük” bajba jutott madarakhoz, rókához, teknőshöz és őzhöz – sorolja évösszegzésében a kemenesaljai kutyamentő alapítvány. Tavaly 87 kutyát adtak örökbe és csaknem hetven ebet adtak társszervezetek gondozásába. A mentett ebek közül ugyancsak mintegy hetven volt, amelyik megfelelő jelölésének, vagyis chipjének köszönhetően hazajutott. Minden felnőtt kutyát ivartalanítva adnak örökbe, és a macskákat is számolva mintegy 220 állat esett át tavaly ivartalanításon a kemenesaljai alapítvány jóvoltából – ezzel több száz, nem kívánt eb és macska megszületését akadályozták meg.

Tabac a kemenesaljai kutyamentők egyik aktuális gazdikeresője
Fotó: VN/Facebook.com/kemenesaljakutyai/

Összegzett a Macskakommandó is: a sárvári központú szervezet a kemenesaljai kutyamentőktől vált ki tavaly – ezt is hozta az év a számukra. Meg azt is, hogy hetente átlagosan kettő macskát ivartalaníttattak: 94-et összesen tavaly. Örökbe adás is jutott minden hétre, legalábbis átlagot nézve, hiszen 54 cica talált rajtuk keresztül otthonra, számolva a közvetített gazdikereső macskákat is. Összesen 11 macskát adtak át társszervezeteknek: helyhiány miatt volt szükség a segítségre. Mindkét szervezet, a kutyamentők és a Macskakommandó is elsősorban minél több örökbefogadó gazdát remél 2020-tól, meg az ideiglenes befogadókra is nagy szükség van – nem csak a Kemenesalján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában