de nem messze

2020.01.22. 07:00

Költözik az őriszentpéteri termelői piac

Hétről hétre kínálják portékáikat a helyi és szomszédos településbeli árusok a piacon. Hagyomány, hogy minden évben értékelik az elmúlt esztendő tapasztalatait, és megbeszélik a rájuk váró kihívásokat is.

Nemes Judit

Csak mintegy ötven méterrel költöztetik arrébb a hangulatos őriszentpéteri piacot: alkalmasabbak lesznek a terepviszonyok

Fotó: VN-archív/SZP

Szombaton tartotta szokásos éves értékelőjét Őriszentpéter polgármestere a helyi termelői piacról az árusok részvételével. Őr Zoltán bevezetőjében kitért arra, hogy a 2019-es esztendő a megújulás éve volt a város életében.

– Megújultunk építményi és vásári infrastruktúrában, könyvekben, kiadványokban, sőt, Őriszentpéter arculata is frissült: új logója és imázsfilmje van, amelyeket a település honlapján meg lehet tekinteni – foglalta össze.

Csak mintegy ötven méterrel költöztetik arrébb a hangulatos őriszentpéteri piacot: alkalmasabbak
lesznek a terepviszonyok
Fotó: VN-archív/SZP

A termelői piac működésére is kiterjedt a megújulás, hiszen a „sárga házat” érintő projekt, aminek a felújítására 155 millió forintot nyertek, egy nagy áldozat árán tudott csak megvalósulni: ez pedig a vásárcsarnoki projektelem elengedése volt, ami új kihívások elé állítja az önkormányzatot ebben az esztendőben, hiszen valamilyen módon ennek a hiányát kompenzálni kell, és erre is vázoltam fel megoldási javaslatokat – fogalmazott a településvezető.

A következő napirendi pontban a piac elhelyezkedését tárgyalták.

Őr Zoltán elmondta: többször volt megbeszélések témája a piac elhelyezkedése. – Elsődlegesen a domborzati viszonyok indokolják a piac mozgatását: jelen állapotában a szabadtéri színpad és a sport­öltöző területe közötti részen, egy dimbes-dombos területen helyezkedik el, ami megnehezíti a pavilonok szintre hozását, hiszen abban a 11 méter szélességű sávban 40-50 centiméter szintkülönbség van. Két lehetőség közül választhattak az árusok, az egyik a Sport utca két oldala, a másik a sportöltöző alatti terület.

– Az volt a konszenzuson alapuló döntés, hogy ide, utóbbira költözzön a termelői piac. Nyilván ennek meg kell találni a módját, a szabályait, ki melyik pavilonban tud elhelyezkedni, milyen legyen a pavilonok elrendezése – emelte ki a városvezető. Így tehát mintegy 50 méterrel „mozgatják” arrébb a piacot, a költöztetés a tervek szerint még a szezon előtt megtörténik. A pavilonok számát is tovább bővítik. Szó volt a gombaárusítás megvalósításának lehetőségeiről is.

Újdonságként a piacot, annak történetét, jelenét, árukínálatát bemutató szórólapot is készíttettek, valamint a szemléletformálást előtérbe helyezve, vászontáskát is gyártattak a város és a termelői piac logójával, amelyet eljuttattak a városlakóknak, és a piaci árusok is kaptak belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában