előadás

2020.01.16. 07:00

Mit tehetünk, hogy végigjárják a sulit?

Előadásokra és műhelymunkára hívták középfokú oktatási intézmények oktatóit tegnap a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája színháztermébe: az előadások és workshopok témája a korai iskolaelhagyás megelőzése volt.

Nemes Judit

Szekciókban kilenc témakört beszéltek át a résztvevők

Fotó: Cseh Gábor

Hat vasi középiskola tanárai gyűltek össze a Simon István utcai középiskolában, ahol Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: egy uniós programhoz kapcsolódva két éve tartanak szakmai programokat, műhelymunkákat a korai iskolaelhagyás megelőzéséért.

– Vas megyében bár az országos átlagnál jobbak az eredmények, az a céljuk, hogy a jelenlegi mintegy 7,5 százalék körüli lemorzsolódást további másfél százalékkal csökkentsék. Ezt messze túlszárnyaltuk már – emelte ki a főigazgató.

Szekciókban kilenc témakört beszéltek át a résztvevők
Fotó: Cseh Gábor

Két előadást hallgathattak meg a résztvevők, egyikben az okostelefon és közösségi oldal használatának kapcsolatáról volt szó a tanulási eredményekkel összefüggésben, a másikban a szakmai elméleti és a humán tantárgyak tanulási nehézségeinek elméleti hátteréről. Az előadások után szekciókra osztva, kilenc helyszínen, kilenc témakört beszéltek át a tanárok a pedagógusok, pszichológusok, szaktanácsadók vezette csoportokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában