A város honlapján lehet ötletelni

2020.01.01. 10:00

Nyolc utca keresi új elnevezését Celldömölkön – Január 5-éig várják a helyiek javaslatait

Nyolc utca új elnevezésére vonatkozó javaslatokat vár a képviselő-testület. Az érintett közterületek friss névötleteit a város honlapján (celldomolk.hu) megnyitott online felületen január 5-éig lehet ajánlani. A tiltott utcanevekről akadémiai lista készült.

Pajor András

Márton Tamás szerint senki nem örül a névcserének

Fotó: Cseh Gábor

A celldömölki önkormányzat a több mint hét éve életbe lépő, önkényuralmi politikai rendszerekre utaló utcaelnevezéseket tiltó törvényszakasz végrehajtása kapcsán keresi a Búza János, Riczinger Dezső, Heiner Kálmán, Hámán Kató, Zalka Máté, Április 4., Úttörő és a Kisdobos utca új nevét.

A változtatásokra már korábban is érkeztek helyi állampolgári és hatósági javaslatok, felszólítások.

Márton Tamás szerint senki nem örül a névcserének
Fotó: Cseh Gábor

A képviselők mindannyiszor napirendre vették a témát, ám döntés sosem született. A huzavona nyertese Ságvári Endre lett, a róla elnevezett utca lekerült a névcserelistáról.

A beérkező javaslatok alapján a képviselő-testület mondja ki a végső szót a nyolc utca új elnevezéséről.

A jövőre megszülető új utcanevek átíratása az ott lakók számára természetesen némi utánajárást okoz majd. A kötelező okmánycserék idején azonban a közhivatalok az ígéret szerint minden segítséget megadnak majd és díjmentes ügyintézést biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában