Empátia is kell

2020.01.16. 07:00

Telt ház volt a PTE szombathelyi nyílt napján

Nyílt napra várta tegnap a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központja az egészségügy iránt érdeklődőket: előadásokon, interaktív programokon ismerhették meg a képzési kínálatot.

Nemes Judit

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Zsúfolásig megtelt tegnap az egészségügyi felsőoktatási intézmény Jókai úti épületének nagyelőadója: középiskolások és szüleik, valamint végzettséggel már rendelkezők is kíváncsiak voltak. A megnyitón dr. Kecskés László, a szombathelyi közgyűlés egészségügyi szakmai bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket. hangsúlyozta: aki egészségügyi pályát választ, annak nélkülözhetetlen a betegek iránti empátia, a segíteni vágyás.

Megtelt tegnap a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának nagyelőadója a Jókai utcában
Fotó: Cseh Gábor

 

Dr. Ágoston István adjunktus, a PTE Egészségtudományi Kar hallgatói szolgáltatási és jogi koordinációs dékáni megbízottja kiemelte: az egészségügyben nincs munkanélküliség, itt hiányszakmák vannak.

Karamánné dr. habil. Pakai Annamária egyetemi docens arról beszélt, hogy 2020 szeptemberétől két új – radiográfus és orvosi laboratóriumi analitikus – képzést indítanak a kampuszon.

Fotó: Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában