23 fős a polgármester kabinetje

2020.01.11. 11:30

Tovább duzzadt a szombathelyi hivatal létszáma

Mintegy ötven fővel emelkedett pár hónap leforgása alatt a polgármesteri hivatal létszáma. Dr. Nemény András kabinetjében huszonhárman dolgozhatnak.

Tömböly Ágnes

A háromszázhoz közelít a városháza dolgozóinak száma, miután októberben a baloldali választási szövetség szerzett többséget a közgyűlésben Fotó: Unger Tamás

Fotó: VN-archív

Január 1-jétől 279,5 főben állapította meg a polgármesteri hivatal létszámát a közgyűlés – erről decemberi ülésükön határoztak a város képviselői. A döntést akkor azzal indokolták, hogy január 1-jével beolvad a közterület-felügyelet a hivatal apparátusába. Ez 31 főt érintett.

A polgármesteri hivatal aktuális létszámát az önkormányzat költségvetési rendeletében rögzítik. Így történt ez a tavalyi évben is. A rendelet egyik mellékletében található a városházán dolgozók engedélyezett száma. Ebben megnéztük: 2019 júniusában – a költségvetési rendelet második módosításakor – dr. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) irányítása idején a polgármesteri hivatal létszáma még 230,5 fő volt.

A háromszázhoz közelít a városháza dolgozóinak száma, miután októberben a baloldali választási szövetség szerzett többséget a közgyűlésben Fotó: Unger Tamás

Először az önkormányzati választás után, október 31-én növelte a hivatali apparátust a dr. Nemény András vezette baloldali többségű közgyűlés. Akkor 16 fővel, vagyis 246,5 főre emelték. Majd egy hónappal később, november 28-án újabb két fő számára teremtettek helyet: így december 1-jétől már 248,5 dolgozhatott a városházán. Január 1-jével következett az újabb bővítés, hiszen ekkor integrálták a közterület-felügyeletet a polgármesteri hivatal apparátusába. Ez további 31 főt érintett.

A baloldali városvezetés pár hónap leforgása alatt e döntésekkel mintegy 50 fővel növelte a hivatal létszámát. Ennek az előbb említett szervezeti átalakítás mellett a másik meghatározó oka a polgármesteri kabinet számának szembetűnő bővítése volt. Míg dr. Puskás Tivadar irányítása mellett a polgármesteri kabinet létszámát 16 főben maximálta a 2019. májusban érvényben lévő szervezeti és működési szabályzat, addig dr. Nemény András polgármesteri kabinetje 23 főből állhat össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában