Vádemelés

2020.02.10. 08:55

78 éves drogdíler Szombathelyen – A fia volt az üzlettársa

Fél éven át kereskedett új pszichoaktív anyaggal a 78 éves asszony és a fia Szombathelyen. Milliós keresetükkel és másfél kiló anyaggal buktak le, rácsok mögé küldené őket az ügyészség.

Bakos Ágnes

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének minősített esete a vád a 78 éves asszony és középkorú fia ellen – tájékoztatott közleményben dr. Simon József, Vas megye főügyésze, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Még 2018 januárjában határozták el, hogy drogkereskedők lesznek, az anya 600 ezer forinttal „indította” a fiával közös vállalkozást. A fia szót fogadott, új pszichoaktív anyagot vásárolt, a porciózásért idős anyja felelt. Aztán közösen árultak szerte Szombathelyen. Fél éven át ment az üzlet, 2018 nyarán lebuktak, akkor mintegy 1,5 kilogramm növényi anyagot foglalt le a nyomozóhatóság, és az addigi bevételükből is volt még, több mint 4 millió forintot és 1 160 eurót találtak a házkutatáskor.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék szabadságvesztésre anyát és fiát, és kobozzák el a bűncselekményből származó vagyont. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában