fórum

2020.02.17. 07:00

A cél, hogy vasiak is legyenek a Nemzeti Együttműködési Alapban

Idén új tagok kerülnek a civil szervezetek működését és programjait támogató Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) testületeibe.

Budai Dávid

A jelöltek: Szeleiné dr. Böröcz Ildikó, Lovass Tibor és Szekér Tamás Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A kilenc főből álló tanács és a szintén kilencfős kollégiumok tagjainak harmadát a civil szervezetek választhatják meg az általuk jelöltek sorából.

A jelöltállítással kapcsolatos gyakorlati fórumot tartott múlt héten, csütörtökön a Berzsenyi Dániel Könyvtárban a Vas Megyei Civil Információs Centrum (CIC). Miután Nagy Krisztina szakmai programvezető ismertette a jelentkezés lépéseit, bemutatkoztak a CIC által is támogatott jelöltek. Szeleiné Dr. Böröczi Ildikó a társadalmi felelősségvállalás kollégiumának, Szekér Tamás a nemzeti összetartozás kollégiumának a jelöltje, míg Lovass Tibor tanácstagjelöltként indul.

A jelöltek: Szeleiné dr. Böröcz Ildikó, Lovass Tibor és Szekér Tamás
Fotó: Cseh Gábor

Elhangzott, a jelöltállítással – amelynek február 19-e a határideje – lehetőség nyílik arra, hogy Vas megyeiek is részt vegyenek a NEA kollégiumainak és tanácsának munkájában, jelenleg ugyanis egyetlen vasi civil szervezet sem képviselteti magát. Ma 16 órakor Szentgotthárdon, a Civil Irodában lesz hasonló tájékoztató fórum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában