Kattints!

2020.02.12. 07:00

Fotóklub nyílt diákoknak Körmenden

Virágok közt, a Balatonnál és koncerten készültek képek.

Markó Petra

Munkában a fiatal fotósok, akik sokat tanulhatnak a tapasztalt, idősebb kollégáktól. A közösségi élmény is fontos

Fotó: Jámbori Tamás

Diákoknak indított fotóklubot 2019 nyarán a körmendi 3F-K fotóklub. Ennek megvalósítását már régóta tervezgették a tagok, de ekkor érett be annyira az elgondolás, hogy meg is hirdették a tagtoborzót. Sikerrel jártak.

A 3F–K tagjai szeretnék továbbadni az elmúlt évtizedek tapasztalatait és nem titkolt szándék az sem, hogy legyen a klubnak utánpótlása. Jene Sándortól, a diákfotóklub egyik vezetőjétől megtudtuk: folyamatosan várják a diákokat, a 16-18 éves korosztályból jött össze az alapgárda.

Munkában a fiatal fotósok, akik sokat tanulhatnak a tapasztalt, idősebb kollégáktól. A közösségi élmény is fontos
Fotó: Jámbori Tamás

 

Foglalkoztak már a természet és emberek témával, fotóztak diáklányt a körmendi Pinka-gátnál, dolgoztak stúdióban, kirándultak a Balatonnál, ahol őszi képek készültek, de a rét virágait is megörökítették, a Körmendi Kulturális Központ koncertjein is felvételeket készíthettek a fiatal fotósok, fotósjelöltek.

Az utánpótlás kinevelése a cél, de alkalmi tanácsot kérni is lehetséges

– Nem szakkör ez, hanem szakmai, technikai útmutatás, hogy komolyabb képeket tudjanak készíteni a fotózás iránt érdeklődők és lehetőség, hogy megbeszéljék, hogyan lesz és lehet jobb egy amatőr fotós által készített kép – mondta Jene Sándor. Nemcsak a fiatalabb generációra számítanak egyébként, hanem bárki csatlakozhat hozzájuk. Szívesen adnak tanácsot akkor is, ha esetleg valaki klubtag nem szeretne lenni, csak technikai segítségre van szüksége, de akár egy fényképezőgép vásárlásánál is tudnak útmutatást, javaslatot tenni – ha arra igény mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában