Még nem szervezik a kínai táborokat

2020.02.05. 18:30

Ha nem lesz biztonságos a kiutazás, a pekingi fél sem fogja támogatni a táborokat

Tavaly Pekingben járt Papp Tibor, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója és egy diákja az ELTE Konfuciusz Intézet jóvoltából. Megkérdeztük, idén készülnek-e.

Merklin Tímea

Papp Tibor igazgató tavaly járt Kínában

Fotó: VN/Bolyai-iskola

Több szombathelyi iskolában van kínainyelv-oktatás, köztük a Bolyaiban, a Zrínyiben, a Paragváriban és a Derkovits-iskolában is, 2018-ban jelentkezni lehetett a Konfuciusz Intézet hirdette táborba, amit a Pekingi Idegennyelvű Egyetemmel közösen finanszírozott. 27 magyar gyerek utazott ki, köztük egy szombathelyi.

Papp Tibor igazgató tavaly járt Kínában
Fotó: VN/Bolyai-iskola

Papp Tibor elmondta, az idén még nem keresték meg ez ügyben az iskolát, de nem a koronavírus miatt, hanem mert ezt később, tavasszal szokták szervezni. Dr. Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója megerősítette: a táborok júliusban szoktak lenni, még nem kezdték el szervezni, majd májusban látják, hogy biztonságos-e a kiutazás. Ha nem, akkor a kínai fél sem fogja támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában