életmentés másként

2020.02.11. 20:46

Vérükkel segítettek ismét a vasi rendőrök

Rendőrök adtak vért a rendőrségi véradó napon, volt, akinek ez volt a nyolcvanharmadik.

Budai Dávid

Forján Sebastián nyolcvanharmadszor adott vért

Fotó: Cseh Gábor

A rendőrség hivatalos véradónapja, február 11-e alkalmából a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Vöröskereszt Vas megyei szervezetével február 6. és február 18. között öt rendőrségi helyszínen szervezett közös véradó napot. Kedden a Szombathelyi Rendőrkapitányságon adtak vért a rendőrség munkatársai, itt jutalmazták a korábban kisorsolt négy tavalyi véradót is. András Róbert a rendőrség büki pihenőházában tölthet egy hetet családjával, Stumpfel Krisztina és Varga Veronika ajándékcsomagot kapott, Molnár Szabolcs zászlós a Vöröskereszt ajándékát vehette át.

Forján Sebastián nyolcvanharmadszor adott vért
Fotó: Cseh Gábor

Ilyenkor minden évben számos rendőr él az önkéntes vér­adás lehetőségével, és ez idén sem volt másképp, többen ráadásul rendszeres vér­adók, de még közülük is kiemelkedik Forján Sebastián törzszászlós, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának helyszínelő és balesetvizsgálója, aki a mostani alkalommal együtt már nyolcvanháromszor nyújtotta a karját, hogy segíthessen.

– 18 éves korom óta évente négyszer adok vért, mivel tudom, hogy aki vért ad, életet ment. A munkám során gyakran találkozok olyan helyzetekkel, amikor a mentőknek nagyon komoly erőfeszítéseket kell tenniük a sérültekért, én pedig szeretnék segíteni a bajbajutottakon így is – hangsúlyozta a helyszínelő. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy a kezdeményezéshez minden évben nagyon sok kollégája csatlakozik.

 

Az országos rendőrségi véradó napot először 2010-ben rendezték meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére annak emlékére, hogy Borbély Zoltán posztumusz hadnagyot 2008. február 11-én, szolgálatteljesítés közben szíven lőtték.

A hadnagyra, és minden szolgálatteljesítés közben elhunyt vagy megsérült rendőrre emlékeznek véradással ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában