visszavonták

2020.02.14. 07:00

Nem lesz népszavazás a súlykorlátozásról Kőszegen

Visszavonta népszavazási kezdeményezését Harkai Norbert önkormányzati képviselő (Összefogás Kőszegért Egyesület), nem is tárgyalta a tervezett napirendi pontot tegnapi ülésén a képviselő-testület.

Vas Népe

Fotó: pixabay

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a teljes, saját fenntartású úthálózaton 7,5 tonnás súlykorlátozást vezessen be? – így szól a benyújtott kérdés, amiben népszavazást szeretett volna a képviselő. Beadványa még január 13-án érkezett meg a Helyi Választási Bizottsághoz.

A pénzügyi és a városfejlesztési bizottság is rendkívüli napirendként tárgyalta az ügyet, a feltett kérdéssel ellentétesen foglaltak állást és nehezményezték, hogy a képviselő nem a képviselő-testület és bizottságai elé terjesztette javaslatát. Miután a kérdést tegnap a testületi ülésen visszavonta Harkai Norbert, a képviselő-testület levette napirendjéről a népszavazás ügyét.

Básthy Béla polgármester úgy reagált: Örülök, hogy képviselőtársunk visszavonta kezdeményezését. Útjaink állapotának megóvása, fejlesztése nagyon fontos feladatunk, de az általános, teljeskörű tiltás semmiképp nem lett volna célravezető eszköz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában