lebukott

2020.03.02. 07:43

Százezret kell fizetnie a közokirat-hamisítónak – A csepregi okmányirodában cserélt jogtalanul jogosítványt

Elvették a jogosítványát Ausztriában egy szabálysértés miatt, a csepregi okmányirodában azonban azt mondta, elveszítette. Lebukott a gyakorlatilag hamis vezetői engedéllyel, 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a kőszegi bíróság.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay

Bűnös közokirat-hamisítás bűntettében – így döntött a Kőszegi Járásbíróság, megegyezően a Kőszegi Járási Ügyészség vádjával a férfi ügyében, aki „új” jogosítványt szerzett magának Csepregen. Dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője közleményben tájékoztatott az ítéletről és az ügyről.

Tavaly vették el a férfi jogosítványát Ausztriában egy szabálysértés miatt. Hazajött, itt a csepregi okmányirodába vezetett az útja szeptemberben – új jogosítványt igényelt. Azt mondta, elveszítette az engedélyt és nyilatkozott arról, hogy azt nem rendőrségi intézkedés során vették el tőle.

Lebukott a hazugsággal, ezzel pedig közokirat-hamisítás bűntettét követte el. 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában