Bejelentés

2020.03.13. 18:07

Polgármesteri bejelentés – A szombathelyi önkormányzat segít a receptek kiváltásában (Videó)

Péntektől a recepteket felírási igazolás nélkül hozzátartozó is kiválthatja. Az önkormányzat megszervezi a gyógyszerek hazaszállítását azon 65 év feletti szombathelyiek számára, akiknek nincsen ilyen hozzátartozójuk – jelentette be percekkel ezelőtt videóüzenetben dr. Nemény András polgármester.

VN

Fotó: Cseh Gábor

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere. Ez a papíralapú és az e-receptre is igaz. Így nagyon könnyen tudunk segíteni az idős, beteg hozzátartozónknak, hogy kiváltsuk nekik a gyógyszert – mondta abban a videóüzenetben dr. Nemény András, amit percekkel ezelőtt osztottak meg a város közösségi oldalán.

A szombathelyi polgármester hangsúlyozta, ha nincsen ilyen ismerős, vagy hozzátartozó, aki ezt meg tudja tenni, akkor az önkormányzat a 65 év felettiek részére, az ő kérésükre meg fogja szervezni a gyógyszerek hazaszállítását. Emiatt nem kell a patikába elmenni. Kiemelte: a legfontosabb most az idősek védelme.

Az érintettek munkanapon reggel 8 és 12 óra között a 06-94/505-429-es telefonszámon kérhetnek segítséget.

A polgármester beszélt arról is, hogy az önkormányzat mindent megtesz a háziorvosi rendelők biztonságossá tétele érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában